RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solhjell skuffet over MDG

Oslo (NTB): Sosialistisk Venstrepartis nestleder Bård Vegar Solhjell er nå klar til å fordøye avslaget fra Miljøpartiet De Grønne om sammenslåing med SV. Skuffet, er konklusjonen hans.

For en ukes tid siden foreslo Solhjell at SV og MDG bør slå seg sammen. Reaksjonen fra MDG uteble ikke. Han ble kontant avvist av MDGs talskvinne Hanna E. Marcussen. Nå er Solhjell klar til å oppsummere svaret. Han kaller det «avslag på grått papir» overfor Klassekampen.

- MDG virker mer opptatt av eget parti enn av miljøsaken. Mener de faktisk at det er det samme om Jens eller Erna styrer Norge? spør Solhjell.

Han mener MDGs partiprogram og MDGs velgere hører hjemme på venstresiden, samtidig som partiet profilerer seg som et sentrumsparti. Han mener partiet er egoistisk og at det har drevet vervekampanje rettet mot SV-velgere. Lite sympatisk, mener Solhjell.

I forrige uke gjorde Marcussen det klart at MDG er et blokkuavhengig parti med sin egen ideologi, og at partiet ikke hører hjemme på venstresiden.

- Det er interessant at han mener vi er så like, men jeg mener han leser programmet veldig velvillig. Jeg har også lest SVs program, og partiets mål om sosialistisk samfunnsordning er ikke noe vi deler, sa Marcussen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere