*Nettavisen* Nyheter.

Solhjell vil få habiliteten vurdert i gruvesak

Bilder med høyere oppløsning kommer etter seansen.) Tidligere miljø- og utviklingsminster Erik Solheim overrekker nøkkel til ny miljøvernminister Bård Vegar Solhjell fredag ettermiddag. Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Oslo (NTB): Miljøminister Bård Vegar Solhjell (SV) har bedt sitt eget departement vurdere om han er inhabil i saken som omhandler et mulig gruvedeponi i Førdefjorden.

24.03.12 09:34

Årsaken er at Solhjell i fjor gjorde det svært tydelig klart at han var motstander av deponiet, skriver Bergens Tidende. Allerede på sin første dag som statsråd ba han derfor Miljøverndepartementet vurdere om han er inhabil. Om nødvendig vil lovavdelingen i Justisdepartementet gjøre en endelig vurdering.

- I denne saken ønsker jeg å være helt trygg. Det tror jeg er fornuftig. Blir konklusjonen at jeg er habil, skal jeg sette meg inn i departementets utredning og vurdere saken, sier Solhjell til avisa.

SV og Arbeiderpartiet er uenige i gruvesaken, og næringsminister Trond Giske (Ap) har gjort det klart at han er tilhenger både av gruvedrift og sjødeponi i Naustdal ved Førdefjorden.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.