Solid av rekruttene

VALLE (vif.no): Vålerengas rekrutter kapret tre viktige poeng i 2. divisjonsoppgjøret mot opprykksfavoritt FK Tønsberg torsdag ettermiddag. Levan Melkadze, Dan Fellus og Mohammed Fellah scoret og Vålerenga vant 3-1.

26.05.06 12:39

Tønsberg startet kampen best og skapte flere gode sjanser i åpningsminuttene. Kvarteret var spilt da Christian Østli satt en keeperretur i mål og sendte gjestene i føringen. Vestfoldlaget fortsatte å produsere sjanser etter scoringen, men var upresise i de siste trekkene. Etter en halvtimes spill fikk Vålerenga straffe da Amund Skiri ble revet ned foran Tønsbergs mål. Straffen smalt Skiri i tverrliggeren og Tønsberg kunne gå til pause med ledelse.

Klikk på bildet for å forstørre.

– Jeg synes ikke vi var så dårlige i førsteomgang, men vi får en ”pissescoring” i mot ganske tidlig. Adam Larsen er litt uheldig med en utboksing og vi er ikke oppmerksomme nok på returen, slik at Tønsbergspilleren får en enkel jobb foran mål. Ellers skaper vi noen sjanser og brenner et straffespark. Vi er ganske gode i perioder før pause også synes jeg, men slipper Tønsberg for lett til, sier Vålerengatrener Andreas Holter til vif.no.

God andreomgang
Etter pause yppet Tønsberg seg litt i starten før Vålerengas rekrutter tok over initiativet. Etter ti minutters spill var det duket for utlikning. Mohammed Fellah kom seg løs på venstresiden og traff Levan Melkadze foran mål med et presist innlegg. Den georgiske spissen headet inn sitt andre rekruttmål for sesongen.

Fem minutter senere kjempet innbytter Dan Fellus til seg ballen midt på Tønsbergs banehalvdel, stormet mot mål og satt ballen kontant bak gjestenes keeper. Etter Vålerengas ledermål fikk Tønsberg en mann utvist og slet med å komme tilbake i kampen. Hjemmelaget hadde god kontroll og Mohammed Fellah fastsatte sluttresultatet til 3-1 da han kvarteret før slutt sendte et frispark fra atten meter i mål via et Tønsberg-bein.

– Selv om vi var godt med før pause, var andreomgang betraktelig bedre enn den første. Vi spiller virkelig bra fotball og utlikningen er en kanonscoring. Vi slipper Tønsberg til få sjanser, mens vi har en del bra tilløp selv. Jeg er veldig fornøyd med at vi slår et såpass bra andredivisjonslag som Tønsberg. Det var godt å få tre poeng i dag, forteller Holter.

Små marginer
Som i de foregående kampene ble duellen med vestfoldingene tett og jevn.

– Alle kampene blir sånn som dette. Det er veldig små marginer som skiller seier og tap. Vi har tapt de to siste kampene, men har likevel ikke vært langt unna å få poeng.

Kamper står ofte og vipper, og er vi nøye i avgjørende situasjoner får vi poeng. I dag ligger vi under og kunne fort ha tapt. Men da er opp til oss å snu kampen, og det klarte vi.

Mohammed Fellah ble kåret til dagens Vålerenggutt. Trener Holter var enig i valget.

Klikk på bildet for å forstørre.

– Fellah var bra på midtbanen, spesielt i andreomgang. Ellers synes jeg Tom Henning Hovi og Steinar Strømnes var veldig solide i midtforsvaret, dessuten gjør innbytter Dan Fellus et positivt inntrykk, avslutter Holter.

6. runde, 2. divisjon avdeling 1
Vålerenga II – FK Tønsberg 3-1 (0-1
)
Valle Hovin Kunstgress

Mål: 0-1 Christian Østli (14), 1-1 Levan Melkadze (52), 2-1 Dan Alberto Fellus (59), 3-1 Mohammed Fellah (74)

Gule kort Vålerenga: Amin Nouri og Steinar Strømnes

Vålerengas lag: Adam Larsen – Christian Svendby, Tom Henning Hovi, Steinar Strømnes, Amin Nouri – Alexander Mathisen, Amind Skiri, Jalal El-Gharbi, Mohammed Fellah – Glenn Roberts(Dan Alberto Fellus fra 30), Levan Melkadze (Mustafa Achrifi fra 88)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.