RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solid boligsalg i USA

Sist oppdatert:
Nye boliger gikk som varmt hvetebrød i USA i desember.
Antallet nye boliger som ble solgt i desember var på 1,12 millioner, viser tall fra bransjeorganisasjonen National Association of Realtors. Dermed har boligsalget steget i fire av de siste fem månedene.

Økonomene hadde ventet at det ble solgt 1,05 millioner nye boliger.

De tilsvarende tallene for november ble revidert til 1,069 millioner fra opprinnelig meldte 1,047 millioner.

I 2006 falt salget av nye boliger med 17,3 prosent til 1,061 millioner og det er den største nedgangen på 16 år. Bunnoteringen fra juli var på 979.000 solgte boliger.

New/Existing Home Sales - USA

Tallene for solgte nye boliger kommer månedlige fra det amerikanske handelsdepartementet og er basert på en spørreundersøkelse.

Omtrent samtidig kommer tall for brukte boliger, hvor kilden er en spørreundersøkelse gjort av bransjeorganisasjonen National Association of Realtors . Denne er større enn den for nye boliger, og dermed ansett som noe mer pålitelig.

Disse tallene er ikke blant dem som påvirker markedet mest. For det første er det store feilmarginer og svingninger fra måned til måned. For det andre kommer tallene senere enn tall for påbegynte boliger og nye byggetillatelser for samme måned.

For brukte boliger sesongjusteres tallet og man oppgir hva salget vil tilsvare som årlig takt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere