RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solid dollaroppgang

Sist oppdatert:
For første gang siden i fjor høst må du betale over 7,50 kroner for en dollar. Bedre vekstutsikter i USA sender dollaren opp mot både krone og euro
En dollar koster tirsdag formiddag 7,50 kroner, mot 7,40 for ett døgn siden. Vi må tilbake til oktober i fjor for å finne en dollarkurs på 7,50 kroner.

En euro koster 8,33 kroner, mot rundt 8,30 i går på samme tid.

Dollaren har altså styrket seg mot både euro og kroner. En euro har i dag kostet under 1,11 dollar, for første gang siden april.

- Til tross for en temmelig "tynn" nøkkeltallskalender siste døgn, har likevel den senere tids relativt sterke amerikanske vekstindikatorer endelig fått markedsmessige konsekvenser, skriver DnB Markets i en valutakommentar i dag tidlig.

- Samtidig synliggjøres eurosonens åpenbare problemer med å omstille til ny økonomisk vekst, skriver DnB Markets videre, og viser til tre kvartaler på rad med fallende bruttonasjonalprodukt i Tyskland.

- Euroen er derfor ikke uventet på vikende front de fleste steder, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere