RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solid fra Gjensidige NOR

Sist oppdatert:
Gjensidige NOR leverer solide tall for tredje kvartal. Rentenettoen er litt bedre enn ventet, samtidig som tapene og kostnadene er litt lavere
Gjensidige NOR fikk et resultat før skatt på 846 milliner kroner i tredje kvartal, mot 550 samme kvartal i fjor. Analytikerne hadde på forhånd ventet 654 millioner, ifølge en rundspørring gjort av TDN Finans.

Rentenettoen økte fra 1.447 til 1.500 millioner, mot en forventning på 1.476 millioner.

Driftskostnadene falt fra 1.191 til 1.162 millioner, mens analytikerne ventet 1.181 millioner.

Samtidig er veksten i utlånstap, fra 163 til 179 millioner kroner, lavere enn anlytikernes forventning på 242 millioner.

- Det er styrets forventning at myndighetene vil bidra til en hurtigst mulig behandling av søknaden om å fusjonere Gjensidige NOR ASA og DnB Holding ASA. Dersom partene finner å måtte anke Konkurransetilsynets vedtak, kan det imidlertid ikke utelukkes at en avgjørelse av konsesjonssøknaden først vil kunne foreligge i 2004, heter det i rapporten.

Det forventes at det lave rentenivået vil vedvare utover i 2004 og at dette vil bedre vekstmulighetene for norsk økonomi. Tapstall og mislighold i næringslivsmarkedet forventes å stabilisere seg i løpet av inneværende år. Over halvparten av de totale utlån i Gjensidige NOR er til norske husholdninger.I denne kundegruppen er tap og mislighold fremdeles på et lavt nivå og forventes ikke å stige. Styret forventer et godt resultat for året sett under ett, heter det videre.

Ved utgangen av september hadde konsernet en kapitaldekning på 10,8 prosent. Kjernekapitaldekningen var 7,8 prosent eksklusive resultatet for de ni første månedene. Samlet ansvarlig kapital utgjorde 23,7 milliarder kroner, hvorav kjernekapitalen utgjorde 17,2 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere