Solid opphenting på børsen

Foto: Falch, Knut (Scanpix)

Dårlig start er blitt til en bra fortsettelse.

Oslo Børs har klart å hente inn hele nedturen fra morgentimene og stiger onsdag ettermiddag.

Siden lunsjtider har hovedindeksen steget 0,75 prosent til 357,88 poeng.

De siste ukene har den kraftige veksten i Kina skapt bekymringer for at det kan komme markant tilstramming i kredittilgangen i Kina. Bakgrunnen er at de kinesiske myndighetene ønsker å få på plass ordninger gjør at veksten ikke kommer ut av kontroll.

Samtidig er resultatsesongen i USA i full sving. I forrige uke var det i hovedsak de store bankene som stjal overskriftene, og flere klarte ikke overbevise markedene etter at de presenterte sine tall. Onsdag har flere amerikanske tungvektere kommet med sine tall.

Blant annet har Boeing og Catepillar levert bedre resultater enn hva Wall Street ventet på forhånd.

Venter på oljelagertall
I oljemarkedet er det knyttet spenning til den ukentlige oljelagerrapporten fra det amerikanske energidirektoratet. De siste ukene har oljelagrene skapt skuffelser for dem som ønsker høyere oljepris. Trenden har vært at enten råoljelagrene eller bensinlagrene har gått i motsatt retning i forhold til hva analytikerne hadde regnet med. I tillegg har sprengkulden rundt nyttår ikke gitt de utslagene som var forventet knyttet til etterspørselen etter fyringsolje.

Tirsdag kveld kom det en rapport fra American Petroleum Institute som viser at råoljelagrene falt med 2,2 millioner fat i forrige uke. Samtidig økte bensinlagrene med 0,9 millioner fat og destillatlagrene falt med 2 millioner fat.

Ifølge estimater fra Reuters venter analytikerne at den mer offisielle oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene vil vise en oppgang på 1,4 millioner fat, mens bensinlagrene vil vokse med 1,1 millioner fat. Destillatlagrene er ventet å falle med 1,7 millioner fat.

Nordsjøolje med levering i mars blir omsatt for 73,50 dollar per aksje. Det tilsvarer en oppgang sammenlignet med sluttnivåene tirsdag.

Tungvekterne drar
Statoil stiger 0,30 prosent til 134,90 kroner, mens Yara blir sendt opp 2,52 prosent til 244,20 kroner.

Carnegie tror på stigende urea-priser og venter på at prisene vil ta av. Bakgrunnen er at de venter at markedet for kunstgjødsel vil bli strammere.

Les mer: Ser strammere ureamarked

Rigg i skuddet
Songa Offshore melder at de vil ut i markedet og låne 200 millioner dollar. Lånet tilsvarer 1,15 milliarder norske kroner og vil bli benyttet til å nedbetale eksisterende gjeld. Samtidig med at de legger låneplanene har de kommet med en finansiell oppdatering. Der antyder de at inntektene vil minst ligge på 193,7 millioner dollar i fjerde kvartal. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) vil i samme periode ligge over 92,7 millioner dollar.

I tredje kvartal hadde riggselskapet henholdsvis 228,7 millioner dollar i inntekter og EBITDA på 127,6 millioner dollar.

Les mer: Songa vil låne 1,15 mrd.

Songa-aksjen stiger 6,10 prosent til 32,34 kroner.

Data Respons har lagt frem sitt resultat etter fjerde kvartal. Driftsinntektene har blitt betydelig lavere det siste året og det gir også et klart lavere resultat. IT-selskapet gikk med overskudd for andre kvartal på rad og har med det klart å bremse opp underskuddet som oppsto i første halvår.

Les mer: Data Respons tettet tapene

Data Respons-aksjen faller 2,57 prosent til 8,33 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag