RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solid overskudd i Komplett

Sist oppdatert:
Ehandelstjenesten Komplett og Eric Sandtrø leverte et solid overskudd i fjerde kvartal. Selskapet ser utfordringer i første kvartal
Komplett omsatte i fjerde kvartal 2004 for 496,4 millioner kroner, noe som er på linje med samme kvartal året før.

- Veksten i direktesalg til sluttkunder var på 8 prosent, mens salg til forhandlere ble redusert med 15 prosent. Omsetning utenfor Norge utgjorde i fjerde kvartal 26 prosent av selskapets totale omsetning, heter det.

I samme periode falt resultatet. Likevel presenterte Komplett solide tall på bunnlinjen.

Resultat før skatt var på 18,4 millioner kroner i fjerde kvartal, sammenlignet med 20,1 millioner kroner fjerde kvartal 2003.

Ifølge TDN Finans ventet analytikerne i snitt et resultat før skatt på 13 millioner kroner av en omsetning på 497 millioner kroner i fjerde kvartal. Komplett slo altså resultatestimatene grundig i kvartalet.

God likviditet

Kompletts likviditet er meget god, med en kontantbeholdning på 206 millioner kroner ved utgangen av kvartalet. I fjerde kvartal genererte driften 13,8 millioner kroner i positiv kontantstrøm.

Eric Sandtrø melder at de gjennom 2005 gjennomføre tiltak for å gjenskape vekst i omsetningen.

- Disse aktivitetene vil få gradvis effekt utover året. En forventet fortsatt reduksjon i salg til forhandlere kombinert med at påsken i 2005 er i første kvartal (andre kvartal i de to foregående år), fører til at Komplett forventer en omsetning i første kvartal som er noe lavere enn i tilsvarende kvartal 2004, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Fortsatt utfordring

Komplett skriver videre at konkurransesituasjonen fremdeles utfordrende, men selskapet ser også interessante muligheter i tiden fremover som en konsekvens av økt aksept for kjøp av nye produktgrupper over internett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere