Solid resultat i If

Oslo (NTB): Forsikringsselskapet If fikk et overskudd på 1,7 milliarder svenske kroner i tredje kvartal, en kraftig økning fra samme periode i fjor.

Selskapet som har virksomhet i hele Norden og i de baltiske landene, viser til en såkalt totalkostnadsprosent på 89,3 mot 92,3 i tredje kvartal i fjor, hvilket betyr at lønnsomheten ble forbedret.

Også for årets ni første måneder, er resultatet solid med et resultat før skatt på 5,6 milliarder svenske kroner mot 4 milliarder i samme periode i fjor, fastslår konsernsjef Torbjörn Magnusson.

- If får et utmerket resultat tross uvanlig mange storskader. Vi høster fruktene av et langsiktig, målbevisst arbeid. Regnskapet viser både et sterkt forsikringsresultat og en god vekst, sier Magnusson.

Den norske virksomheten fikk et teknisk resultat på 684 millioner svenske kroner i tredje kvartal, 115 millioner svakere enn i samme kvartal i fjor. Totalkostnadsprosenten gikk opp fra 79,6 til 82,9 prosent.

- If gjør et svært bra resultat i Norge. En viktig forklaring er at vanlige småskader, som karosseriskader på biler og mindre ulykker i hjemmet, har minsket. En annen gledelig årsak er at flere kunder har kommet til If og at de blir hos oss lenger enn tidligere, sier Torbjörn Magnusson. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.