Solid seier mot Klepp

Vålerenga tok årets første hjemmeseier da Klepp ble slått 3-0 (2-0) i Vallhall. Maria Arnesen, Kristin Haugstad og Becky Angus scoret for Enga.

Av vif-damefotball.no

Med lørdagens seier klatret VIF opp på 7. plass på tabellen etter en meget sterk uke. Kampene har kommet tett, og Enga står igjen med uavgjort mot Amazon Grimstad (0-0), sliteseier mot Kattem (3-2) og en solid seier mot Klepp (3-0). Laget har altså tatt syv av ni mulige poeng denne uken.

- En god bekreftelse på at vi er godt trent, noe som er viktig for framtiden. Vi gjorde et viktig rykk fra nedrykksplassen med seier i dag, men vi kan ikke regne bort noen lag og allerede kommende lørdag kan forutsetningene forandres da vi spiller borte mot Kolbotn på Sofiemyr stadion, sier hovedtrener Cecilie Berg-Hansen.

Hun hadde en god følelse før kampen mot Klepp, og har sett at laget har tatt med seg gleden og flyten etter de to foregående kampene.

- Vi får betalt for hardt arbeid og ekstremt god disiplin hos alle spillerne. Fokus inn mot dagens kamp var å tørre og spille vårt spill, sier Berg-Hansen.

Vålerenga innledet kampen med fantastisk angrepsspill anført av en meget opplagt Solveig Gulbrandsen, som spilte spiss i dagens kamp. Enga går tidlig opp i ledelsen når Gulbrandsen legger ballen til Maria Arnesen som har stilt inn skuddfoten og setter ballen hardt og lavt til høyre for keeper. Dette var Arnesens tredje mål for sesongen.

Cecilie Berg-Hansen fornøyd etter seieren over Klepp og uken som helhet. Foto: Inge Wallumrød

Kampens peneste mål kommer minutter senere, etter et vakkert VIF-angrep. Gulbrandsen er igjen servitør der hun legger et perfekt innlegg fra høyre på bakre stolpe hvor Kristin Haugstad treffer klokkerent på volley.

- Første omgang er et løft rent spillemessig og den må ha varmet alle Vålerenga-supportere. Minuset er at vi ikke allerede har drept kampen til pause, sier Berg-Hansen.

Med 8-1 i målsjanser burde laget hatt med seg 3-0 inn i garderoben.

2.omgang er noe jevnere, men Klepp kommer bare til to sjanser mens VIF skaper fem. Klepp klarer aldri å flytte bena raskt nok eller finne kraften som må til for å true oss. Becky Angus sikrer seieren ved å sette inn 3-0 etter et perfekt slått frispark av Tina Wulf. Rett etter dette drar Kristin Haugstad seg innover i banen fra sin venstre kantposisjon og fyrer av et skudd som de fleste så i mål, men ballen går i krysstanga og ut.

- Nå gjelder det å ha en god treningsuke og heve oss ytterligere ett nivå. Vi håper at alle som brenner for Vålerenga stiller opp på Sofiemyr stadion førstkommende lørdag kl.15. Vi trenger deres støtte i en spennende kamp, avslutter Berg-Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.