RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solid tegning i aksjefond

Sist oppdatert:
Trenden mot solid tegning i norske aksjefond fortsetter i november, ettersom børsoppgangen strekker seg stadig høyere
Mens Ola og Kari var helt uinteressert i å kjøpe aksjefond da kursene var på bunnmål i vinter, synes de det er veldig spennende nå, etter en oppgang på Oslo Børs på nesten 70 prosent fra bunnen.

I november ble det netto tegnet for 1,1 milliarder kroner i norske aksjefond, ifølge fersk statistikk fra Verdipapirfondenes forening.

Dermed har det vært positiv tegning fem av de seks siste månedene.

Brutto ble det tegnet for 2,2 milliarder kroner i aksjefond, noe som er en sterk måned i forhold til nivået de siste par årene. Samtidig ble det tatt ut 1,1 milliarder kroner, noe som er moderat.

Etter to år med negativ nettotegning i aksjefond, blir det etter alt å dømme et positivt år for norske aksjefond for hele 2003.

- Både under børsfallene de siste årene og under de siste månedenes børsoppgang har innløsningsfrekvensen vært relativt lav. Dette gir en klar indikasjon på at investorene i aksjefond har opprettholdt sin langsiktige investeringshorisont under de store kursbevegelsene i aksjemarkedene de siste årene, skriver Verdipapirfondenes forening.

Samlet ble det tegnet for 1,6 milliarder kroner i alle typer verdipapirfond. Det var en positiv tegning på 0,3 prosent i obligasjonsfond og null i nettotegning i pengemarkedsfond.

I kombinasjonsfond, som har gjort det sterkt de siste par årene, var det en positiv tegning på 0,1 milliard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere