*Nettavisen* Nyheter.

Solide tall fra Tandberg

IT-selskapet Tandberg Data leverer overskudd.

08.02.07 09:57

Tandberg Data leverte driftsinntekter på 47,8 millioner dollar i fjerde kvartal 2006. Inkludert i driftsinntektene er en engangseffekt som stammer fra salget av domenet www.tandberg.com. Det er en økning fra 28,9 millioner dollar i samme periode året før.

NA24 - din næringslivsavis

Bruttomarginen økte til 25,9 prosent i fjerde kvartal fra 22,5 prosent i tredje kvartal.

Driftsresultatet viser et overskudd på 2,4 millioner dollar i fjerde kvartal mot et underskudd på 2,3 millioner dollar i samme periode året før.

Resultat før skatt endte på 1,4 millioner dollar fra et underskudd på 2,4 millioner dollar fjerde kvartal 2005. Etter skatt satt selskapet igjen med 2,1 millioner dollar i fjerde kvartal 2006, mens de måtte svelge et underskudd på 2,7 millioner dollar i tilsvarende periode året før.

Fusjonen med Exabyte har styrket Tandberg Datas posisjon som en av de ledende aktørene i bransjen. Selskapet kan melde at kostnadssynergier går som planlagt og at de overgår 15 millioner dollar noe som vil føre til kvartalsvise kostnader på rundt 13 millioner dollar.

Tandberg Data vil fortsette å bedre bruttomarginene for hele produktporteføljen. Selskapet har tro på at det nye produktet RDX samt lansering av produktet StorageLoader LTO-3 innenfor automasjon vil fortsette den positive tendensen på bruttomargin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.