RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solstad bygger om mot kontrakt

Sist oppdatert:
Supplyrederiet Solstad Offshore har nå sikret seg en lengre kontrakt som gjør at de velger å bygge om det andre av to kabelskip som er i s lskapets flåte
Det er australske Clough Ldt. som har inngått en kontrakt om å leie kabelskipet Normand Clipper i minst 180 dager fra november.

I forbindelse med kontrakten vil Solstad Offshore bygge om skipet for 200 millioner kroner fra kabelskip til offshore konstruksjonsskip. Søsterskipet Normand Cutter ble bygd tilsvarende om i fjor.

Clough har i tillegg til den faste delen opsjon til å forlenge avtalen med enten 3 + 2 x 1 år eller 5 x 1 år i direkte fortsettelse av den faste perioden.

De kommersielle betingelsene er konfidensielle mellom partene, men gir Solstad en akseptabel avkastning på investeringen. Ombygingen skal være ferdig fra Ulstein Verft i juni i år.

Normand Clipper og Cutter ble bygget 2001 med tanke på lange kontrakter i kabelmarkedet. Bestillignen var gjort under den verste itnernetthypen i 2000, men markedet kollapset ikke lenge etter at skipene var levert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere