RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solstad Offshore øker flåten

Sist oppdatert:
Solstad Offshore overtar nå tre skip 100 prosent fra Island Offshore, og selger i samme transaksjon andelen i et fjerde skip
Solstad har iføgle en melding inngått en avtale med Island Offshore om å kjøpe seg opp til 100 prosent i ankerhåndteringsksipet Normand Borg og konstruksjonsskipet Normand Flower. Solstad eid før transaksjonen 27,3 og 52,5 prosent i fartøyene.

Normand Borg er en stor ankerhåndteringsbåt (AHTS) som for tiden går på kontrakt til Petrobras i Brasil. Normand Flower er et moderne konstruksjonsservice skip (CSV) som har oppdrag for Pemex i Mexicigulfen.

Samtidig selger SOFF seg ut av Normand Rover hvor selskpet
hadde en eierandel på 26,9 prosent. Kjøper er Island Offshore. Solstad vil operere og drive skipet sålenge nåværende kontrakt i Mexico løper.

Videre har Solstad har nylig erklært sin opsjon om å overta Normand Vibran (ex Troms Steggen) 100 prosent. Planlagt overtagelse av eierandelene er i slutten av april. Fra før eier SOFF 19 prosent i plattform supply skip (PSV). Skipet opererer for tiden i spotmarkedet i Nordsjøen.

Totalt vil SOFF bruke i underkant av 40 millioner kroner i kontanter etter at de 3 skipene som overtas 100 prosent er refinansiert.

Basis for oppgjøret med Island Offshore er skipenes meglerverdier, mens opsjonen i Normand Vibran er basert på en prising med utgangspunkt i forhåndsavtalt avkastning på innskutt kapital.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere