*Nettavisen* Nyheter.

Solstorm stenger svensk luftrom

En solstorm er årsaken til de kraftige radarforstyrrelsene som gjør at ingen fly får lette fra lufthavnene i Sør-Sverige, ifølge det svenske luftfartsverket.

04.11.15 19:41

Ingen fly har siden 15.30-tiden fått lette fra Arlanda, Landvetter og Bromma på grunn av store forstyrrelser i radarsystemet til flygelederne, melder Aftonbladet.

– Vi har ingen prognose for når det kan være løst, sier pressesjef Ulf Wallin i Swedavia, svenskenes svar på Avinor.

Det svenske luftfartstilsynet opplyser til Aftonbladet at problemene skyldes værfenomenet som kalles solstorm.

– Det har gjort at vi ikke har sett flyene på våre radarskjermer. Nå holder vi på å få systemene opp igjen, men det er uklart når alt kan fungere som normalt igjen, sier presseansvarlig Per Fröberg ved luftfartstilsynet til avisa.

Han påpeker at svensk luftrom ikke er stengt, slike flere medier meldte tidligere onsdag. De flyene som var i lufta da problemene oppsto, får lande.

– Men de som står på bakken, holdes igjen i påvente av en prognose eller en beskjed fra Luftfartsverket, sier Wallin i Swedavia til Expressen.

Avinor opplyser til TV 2 at trøbbelet i svensk luftrom kan føre til forsinkelser for flygninger østover fra Norge, fordi de må finne nye ruter sør for Sverige. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.