Gå til sidens hovedinnhold

Solum Larsen-saken ferdig etterforsket

Stavanger (NTB): Saken mot voldtektsanmeldte Helge Solum Larsen er ferdig etterforsket og oversendt statsadvokaten i Rogaland. Den tidligere Venstre-politikerens advokat håper på henleggelse.

Solum Larsen ble i februar anmeldt for voldtekt av en 17 år gammel jente. Tenåringen har forklart at den daværende nestlederen i Venstre voldtok henne under Rogaland Venstres årsmøte på Ryfylke Fjordhotell i Suldal. Solum Larsen har erkjent seksuell kontakt, men nekter straffskyld.

Advokat Inger Marie Sunde har flere ganger reagert på at etterforskningen har tatt så lang tid:

- Det er bra at saken nå oversendes statsadvokaten og at denne fasen er ferdig. Det betyr at vi er kommet et skritt videre, og vi håper at statsadvokaten nå henlegger denne saken. Min klient er fortsatt 100 prosent sykmeldt. Det burde si noe om hvor belastende dette har vært, sier hun til NTB.

Politiadvokat Elisabeth Rød i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt kan ikke kommentere innstillingen, som enten er at saken bør henlegges, avgjøres på annen måte eller at det bør tas ut tiltale. Hun betrakter etterforskningsprosessen som normal for denne typen saker, der det står ord mot ord.

- Det er foretatt 20-30 vitneavhør og dessuten en del oppfølgingsavhør av fornærmede og siktede. På bakgrunn av bevissituasjonen har jeg tatt en totalvurdering av hvordan saken bør avgjøres. Nå er det opp til statsadvokaten, sier Rød. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin