RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SOL OG VARME: Solveig Pauline Olsen skulle nyte en uke i sol og varme, men måtte gjøre vendereis da hun kom fram til Burgas i Bulgaria. Foto: Illustrasjonsfoto/NTB Scanpix/ANB og privat
SOL OG VARME: Solveig Pauline Olsen skulle nyte en uke i sol og varme, men måtte gjøre vendereis da hun kom fram til Burgas i Bulgaria. Foto: Illustrasjonsfoto/NTB Scanpix/ANB og privat

Solveig (63) fikk høre at hun ikke trengte pass - fire timer senere ble hun omringet av væpnede vakter

Sist oppdatert:
Ble hjemsendt fra Bulgaria på dagen.

(Nordlys.no): Grytidlig morgen den 14. august gnir Solveig Pauline Olsen (63) søvnen ut av øynene før hun setter seg i bilen og kjører mot Evenes lufthavn. Endelig skal hun på ferien sammen med vennene sine, en tur de har planlagt siden i vinter. Bulgaria, sol og bading venter.

Men på flyplassen skjønner hun at noe ble lagt igjen hjemme på Finnsnes som skulle ha vært med: passet.

- Jeg henvendte meg til personene som satt i skranken på lufthavnen. Hvis Bulgaria er med i Schengen-avtalen så går det jo greit, tenkte jeg. Så jeg spurte vedkommende om det, men hun visste ikke, forteller Olsen til Nordlys.

Heller ikke en annen ansatt ved flyplassen visste noe om det. Men så spurte hun om de trodde det gikk greit å reise uten pass.

- Ja, sa de! Og da reiste jeg jo.

Det var feil. Bulgaria er foreløpig ikke med i Schengenavtalen.

Det var Folkebladet som i sin papirutgave først fortalte historien om hva som skjedde:

Kastet ut
Fire timer seinere lander Solveig Pauline og resten av reisefølget i Burgas i Bulgaria. Men hun skulle ikke komme langt inn på bulgarsk territorium. For etter ilandstigning var det passkontroll.

- Jeg ble revet til side og satt i et slags venterom. Det var bevæpnede sikkerhetsvakter. De tok fra meg alle papirene mine, penger, bankkort og reiseforsikring, forteller hun.

Vaktene hadde vanskelig med å forstå Solveig Paulines forklaringer. Og hun forsto ikke dem.

- Jeg er vanligvis ikke skvetten av meg, men jeg følte meg ikke vel der. Jeg trodde ikke jeg kom til å komme meg der fra, forteller hun.

Men å komme seg der fra ble ikke det største problemet. Hun ble sendt hjem på et fly som skulle til Haugesund. Drosje, overnatting og nytt fly måtte til før hun kom seg tilbake til Finnsnes igjen.

- Ikke greie
Solveig Pauline er ærlig på at hun ikke burde ha reist og at mye av dette er hennes egen feil. Men hun stusser over rådene hun fikk på flyplassen.

- Jeg reiser ganske mye, men har ikke vært i utlandet på lenge. Så jeg kunne ikke vite det for sikkert.

Hjemme på Finnsnes igjen føler hun at reiseselskapet hun reiste med kunne behandlet henne bedre.

- De krever tilbakebetaling av returbilletten min og vil at jeg skal gi de bankkortet mitt, men det gjør jeg ikke. De får sende faktura, så skal jeg betale.

Hun har i tillegg mistet pengene som vaktene tok i Bulgaria - nesten 4500 kroner.

Men tross bomturen, litt kaldere vær hjemme i nord og stadige sms-er fra vennene som er på badeferie - er hun glad det endte godt.

Og neste gang husker hun passet.

Les flere saker fra Nordlys her!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere