Solvik-Olsen fikk Stortinget satt på pause da han ikke dukket opp til debatt

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen møtte ikke opp i Stortinget - nå får han refs.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen møtte ikke opp i Stortinget - nå får han refs. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) glimret med sitt fravær da Stortinget skulle behandle et forslag om enklere regler for fornyet førerkort for eldre.

07.06.18 14:45

Debatten ble satt på en lengre pause mens det ble jaktet på den forsvunne samferdselsminister i Stortingets korridorer. For i salen var Solvik-Olsen ikke da nasjonalforsamlingen skulle ta fatt på debatten om helseattest for bilførere over 75 år.

– For statsråden er dette en uegnet måte å komme tilbake til Stortinget på, kommenterte Aps Sverre Myrli da Solvik-Olsen dukket opp etter flere minutter.

Les mer: De fordømte bompengene

Irettesettelse

Også fra presidentplassen vanket det mild refs:

– Det er uheldig at vi må bryte av møtet på denne måten. Stortinget er avhengig av å ha statsråden i salen når en sak skal behandles, sa tredje visepresident Magne Rommetveit (Ap) henvendt til den forsinkede Solvik-Olsen.

– Interessant

Rommetveit var først innstilt på å la saken gå sin gang. Da debatten skulle starte, var næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i salen. Han hadde like før holdt en redegjørelse om situasjonen for Hydro i Brasil.

– Jeg ser ikke Solvik-Olsen og må be Røe Isaksen være samferdselsminister, sa Rommetveit.

– Ja, det kan jo bli interessant, kommenterte næringsministeren nede fra benkeradene.

Les mer: Ketil Solvik-Olsen om bompengemøtet i Bergen: - Fullstendig misvisende at vi vil ha lukket møte

Helt meningsløst

Men det ville Sverre Myrli ikke ha noe av.

– Det er helt meningsløst å stå her og prate uten at samferdselsministeren er i salen. Vi må utsette debatten, mente han. Dermed ble det pause og leteaksjon fram til Solvik-Olsen ble sporet opp.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.