Solvik-Olsen skal lede flyskole i USA

USA-JOBB: Ketil Solvik-Olsen avbildet fra den gang han var samferdselsminister. Nå skal Solvik-Olsen lede en flyskolesatsing i USA, skriver VG.

USA-JOBB: Ketil Solvik-Olsen avbildet fra den gang han var samferdselsminister. Nå skal Solvik-Olsen lede en flyskolesatsing i USA, skriver VG. Foto: (NTB scanpix)

Espen Høiby rekrutterer Ketil Solvik-Olsen til flyskolesatsing i Florida.

19.12.18 10:17

OSM Aviation med tidligere SAS-pilot Espen Høiby har rekruttert tidligere samferdselsminister og Frp-politiker Ketil Solvik-Olsen (46) til å jobbe for selskapet, skriver E24.

Solvik Olsen skal ifølge Høiby lede etableringen av flyskolen OSM Aviation Academy med kontor i Ft. Lauderdale i Florida.

OSM Aviation presenterer selv nyheten om Solvik-Olsen på sin hjemmeside:

- Luftfart gjør verden mindre, og dette er en spennende mulighet til å utvikle bransjen videre. Vi satser på å ha nye OSM Aviation flyskoler oppe og gå i løpet av to år, og det kan komme mer. USA er tross alt mulighetenes land, sier Solvik-Olsen ifølge selskapets hjemmeside.

- God match for meg

- Når Espen tok kontakt og fortalte hva de ønsket å gjøre her med flyskolen, var det veldig spennende og en god match for meg, sier Solvik-Olsen ifølge E24.

Solvik-Olsen har flyttet med familien til USA, der kona jobber som lege på et sykehus i Alabama.

Espen Høiby (59) er bror av kronprinsesse Mette-Marit. Han er tidligere sjefspilot og nå administrerende i OSM Aviation.

Henter Sporveien-direktør

En annen nordmann, Bjørn Granviken, er også rekruttert til satsingen som administrerende direktør. Granviken har bakgrunn fra blant annet Luftforsvaret, SAS og Sporveien. Han begynner i sin nye jobb våren 2019, ifølge OSM Aviation.

Sporveien meldte i november at Granviken slutter, men at han skal fortsette i sin nåværende stilling til utgangen av april 2019.

Espen Høiby. Her avbildet i 2016.  Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.