Gå til sidens hovedinnhold

- Som å vinne OL og VM på en gang

Oslo (NTB): Produsent Aage Aaberge sier Oscar-nominasjonen av «Kon-Tiki» er som å vinne både OL og verdensmesterskap på en gang.

- Denne nominasjonen skal vi bruke til å lansere filmen i resten av verden, sier Aaberge til NTB.

Produsenten fulgte selv offentliggjøringen av nominasjonene i Norsk Filminstitutts lokaler i Oslo sentrum torsdag ettermiddag. Da fire av de fem nominasjonene for beste utenlandske film var lest opp, tenkte Aaberge at løpet var kjørt for «Kon-Tiki». Han forventet at den kritikerroste franske filmen «De urørlige» var garantert en plass på listen.

- Dette er litt uvirkelig. En må huske på at hvert land plukker ut sin beste film og vi har konkurrert mot den beste filmen fra 71 land. Og nå er vi altså blant de fem beste og konkurrerer om en Oscar-statuett. Det er OL og verdensmesterskap og alt på en gang, sier Aaberge.

Han sier nominasjonen alene er en seier og vil ikke spekulere eller håpe på om «Kon-Tiki» faktisk vil ta Oscar-statuetten hjem til Norge. Nominasjonen tar han og alle dem som har vært involvert som en bekreftelse på filmens kvalitet og at det vil bli viktig nå som filmen skal lanseres i utlandet.

- Når vi har solgt 882.000 billetter i Norge så sier det noe. Folk har gått mann av huse for å se denne historien. Vi har rett og slett laget en bra film, sier Aaberge. (©NTB)

Reklame

Her finner du oversikten over sommersalgene på nett