Nasjonalforsamlingen i Hellas godkjente onsdag en rekke innstrammingstiltak, til tross for massive protester de siste dagene.

- En krigssone
Kort tid etter begynte kampene mellom demonstranter og politi. Ifølge CNN ble minst 19 politimenn skadet i opptøyene.

Athen News skriver at Aten så ut som en «krigssone» etter at flere titalls maskerte ungdom havnet i konflikt med politiet. Tåregass ble utløst også mot fredelige demonstranter.

«Syntagmaplassen var som et gasskammer», skriver avisen.

Fem hundre mennesker ble behandlet for luftveisproblemer i et provisorisk legesenter satt opp på t-banestasjonen på Syntagma-plassen. Rundt 25 mennesker ble deretter fraktet til sykehus, ifølge Reuters. Foreløpig er det ikke meldt om dødsfall etter sammenstøtene.

Flere skal ha kastet stein og biler ble antent i løpet av natten. Ifølge BBC satte demonstranter fyr på et postkontor i bygningen der finansdepartementet holder til.

Rundt 30 mennesker ble skadet i protestene før stemmene ble talt opp.

Unngikk konkurs
Sparepakken på 218 milliarder ble vedtatt med 154 mot 138 stemmer, som en del av kravene for at det gjeldsrammede landet kunne få nødlån.

Dette medfører at landet nå får motta den neste utbetalingen fra EU og IMF på 12 milliarder euro. Dermed unngår Hellas å gå konkurs under de store låneforfallene i juli.

Les mer her: Hellas unngikk konkurs

Ny avstemning i dag
Demonstrantene mener sparetiltakene går utover de som tåler det minst.

Torsdag skal det gjennomføres nok en avstemning. Gårsdagens prinsipielle godkjennelser av skatteøkninger, lønnskutt, privatisering og oppsigelser i offentlig sektor skal iverksettes.

Opposisjonen i partiet Nytt Demokrati stemte mot myndighetenes tiltak i går, men har varslet at de vil støtte enkelte punkter i dag.