RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Somalia-ekspert: Al-Shabaab frir til norsk ungdom

Oslo (NTB): Den islamistiske Al-Shabaab-militsen i Somalia bruker internett til å fri til ungdom i Norge, mener Somalia-ekspert Stig Jarle Hansen.

- Estetisk er Al-Shabaab veldig dyktige. De kommuniserer på internett på en måte som kan appellere til mange unge, sier Hansen til Klassekampen.

Han er førsteamanuensis i internasjonale relasjoner ved Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås og ekspert på Somalia.

Den danske karikaturtegneren Kurt Westergaard ble første nyttårsdag utsatt for et drapsforsøk som det danske sikkerhetspolitiet PET mener en 28 år gammel dansk-somalier med forbindelser til Al-Shabaab sto bak.

Al-Shabaab hevder at dette ikke stemmer, men støtter mannens angrep på Westergaard.

Hansen sier at flere ledere i Al-Shabaab har bodd i Skandinavia i flere perioder. De følger også godt med i norske medier, og en opphausset stemning i Norge kan trolig brukes til å rekruttere norsk-somalisk ungdom til Al-Shabaab, mener han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere