RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Somalia kan få trøbbel uten ugandiske styrker

Ugandiske soldater i AU-styrken i Somalia forbereder seg på å angripe Baidoa på dette bildet fra midten av oktober. Uganda truer nå med å trekke alle landets rundt 18.000 soldater ut av Somalia.
Ugandiske soldater i AU-styrken i Somalia forbereder seg på å angripe Baidoa på dette bildet fra midten av oktober. Uganda truer nå med å trekke alle landets rundt 18.000 soldater ut av Somalia. Foto: HANDOUT (Reuters)
Sist oppdatert:
Statsministeren håper Uganda ikke gjør alvor av truslene.

Somalia kan havne i vanskeligheter hvis Uganda gjøre alvor av truslene om å trekke styrkene sine ut, sier landets statsminister.

Utenriksdepartementet i Uganda har tidligere sagt at de nesten 18.000 soldatene landet har i den FN-støttede styrken til Den afrikanske unionen (AU) i Somalia, vil skal hentes hjem.

Mest lest på Nettavisen:

Årsaken er at Uganda i en FN-rapport blir beskyldt for å støtte opprørsgrupper i Kongo.

De ugandiske styrkene i Somalia har sammen med resten av AU-soldatene bidratt til å sende den al-Qaida-tilknyttede islamistmilitsen al-Shabaab på defensiven.

Somalias statsminister Abdi Farah Shirdon opplyser at regjeringen ikke har mottatt noen offisiell beskjed fra Uganda om kontingenten i AU-styrken.

– Uganda har bidratt i betydelig grad. Dette er et avgjørende tidspunkt, og i lys av det blir dette en utfordring for oss, sier Farah Shirdon.

FN-diplomater i New York sier at det er uklart om Uganda mener trusselen alvorlig eller om landet bare forsøker å presse Sikkerhetsrådet til ikke å følge anbefalingene i rapporten. Forfatterne av FN-rapporten beskylder Uganda for å støtte opprørsgruppen M23 i Kongo, og anbefaler å innføre sanksjoner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere