*Nettavisen* Nyheter.

Somaliere i Oslo føler seg ikke akseptert

Oslo (NTB): Et hovedfunn i en ny rapport om somaliere i Oslo er at de føler seg ekskludert i samfunnet. Spesielt mange yngre opplever at de ikke hører til i Norge.

Rapporten om somaliere i Oslo er laget av Den internasjonale menneskerettighetsorganisasjonen Open Society Foundations (OSF). Organisasjonen har laget tilsvarende studier i de seks europeiske byene Malmö, Helsingfors, København, Amsterdam, London og Leicester, skriver Aftenposten.

I Oslo-rapporten er et hovedfunn at norsksomaliere føler seg ekskludert i samfunnet. Det er særlig de yngre som sliter med en opplevelse av ikke å høre til i Norge, og samtidig føler de seg heller ikke helt som somaliere, skriver avisen.

Ifølge rapporten sliter somaliere med flere ting: trang økonomi, høyere frafall fra skolen enn gjennomsnittet, problemer med å skaffe seg bolig og mistillit fra barnevernet.

Negativ mediedekning bidrar daglig til opplevelsen av ekskludering i samfunnet, fastslår rapporten. En reell årsak til ekskludering blant mange somaliere er den høye arbeidsløsheten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.