*Nettavisen* Nyheter.

Somaliske gisseltakere ruset da amerikanerne kom

København (NTB-Ritzau-DPA): Amerikanske elitesoldater slo til mot den somaliske piratleiren midt på natten mens vaktene sov og var ruset på khat. Ni somaliere skal ha blitt drept mens de to gislene ble befridd.

25.01.12 17:32

Sist gang USA gjennomførte en bakkeoperasjon i Somalia, var i 1993 da en mislykket aksjon førte til at 18 amerikanske soldater, to FN-ansatte og et ukjent antall somaliere ble drept.

Denne gangen var målet å befri en dansk og en amerikansk hjelpearbeider, som begge jobber for Dansk Flyktningehjælp. Begrunnelsen for aksjonen, som fant sted natt til onsdag, var at den amerikanske kvinnen var i så dårlig form at hun risikerte å dø.

Ifølge somaliske kilder var aksjonen rask og voldsom. Soldatene ankom med helikoptre, og aksjonen var over på en times tid.

En pirat opplyser til internasjonale nyhetsbyråer at hele ni somaliere ble drept da soldatene slo til mot leiren. Ytterligere fem personer skal ha blitt tatt til fange. Han sier også at vaktene i leiren lå og sov fordi de hadde røykt khat kvelden før.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag