*Nettavisen* Nyheter.

Sommer med mening

Hvis du ikke vil jobbe som innkaster på Mallorca i sommer kan du kanskje bli engelsklærer i Peru eller orangutangpasser.

(SIDE2): Kilroy Travels lanserte i forrige uke sammen med organisasjonen i-to-i et tilbud for de som vil litt mer med ferien sin enn å slikke sol og dra på skumparty. Nå kan du hjelpe mennesker i fattige land til å få en minnerik sommer. Kanskje du skal realisere drømmen og bli fotballtrener i Brasil i sommer?

Stor etterspørsel
- Dette er et tilbud for de som vil noe annet med ferien sin. I forbindelse med samarbeidet vårt med i-to-i har vi 300 forskjellige prosjekter fordelt på 20-25 land. Det har allerede vært stor etterspørsel og vi har stor tro på dette, forteller markedssjef i Kilroy Travels, Lise Haugan, til TV 2 Nettavisen.

Lærer, aktivitetsleder og dyrepasser er så langt de mest etterspurte jobbene i land som Costa Rica, Argentina, Peru og Kenya.

- Det er forskjellig varighet på prosjektene. Noen velger å ta et helt semester eller permisjon for å dra ut, mens andre kan jobbe en måned eller et par uker. Dette er nemlig ikke noe ferie, det er jobbing fra mandag til fredag, forteller hun.

Alle kan
Ifølge Haugan må man finne det man har mest lyst til og så se hvor man vil reise. Man kan gjøre alt fra å sette opp hus til altså å være lærer, fotballtrener og dyrepasser.

- Til de fleste yrkene trenger man ingen utdannelse eller erfaring, bare lyst. Men det sier seg selv at skal man sette opp et hus bør man ha litt peiling. For de som skal være engelsklærer krever vi TOEFL-testen som vi dekker som en del av pakka, forklarer hun.

Og det beste med frivillighetsarbeidet er at nesten alle kan gjøre det.

- Ja, er du mellom 18 og 80 år er det bare å melde seg, understreker Haugan.

Les flere reisesaker her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.