Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sommeren er ikke over ennå!

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Gled deg til helgeværet, spesielt om du bor i denne landsdelen.

Fikk du med deg torsdagens værsak her på Nettavisen, vet du at det var rimelig dyster lesning. Selv om vi knapt har nådd midten av august, meldes det om minusgrader flere steder i landet nattetid.

Sommer i vente
Heldigvis avviser meteorologene at høsten har kommet for godt. Meteorologisk Institutt melder nemlig mye bra over hele Sør-Norge lørdag, dog med noen skyer i over vest og sørlige deler. I Nord-Norge ventes det også fint, spesielt i Nordland, mens Troms og Finnmark får skyet vær. Møre og Romsdal kan også glede seg over opphold og sol, men det kan bli noe regn utover ettermiddagen.

Sjekk ditt helgevær her!

Meteorolog Pål Evensen ved Meteorologisk institutt sier til Nettavisen at det søndag er Nord-Norge som drar det lengste strået, med sol og mildt vær i hele Nordland samt en del sol i Møre og Romsdal og Trøndelag. Det blir derimot en grå dag i sør, med en del regn på Vestlandet og sør/øst-landet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Temperaturene kan bevege seg opp over 20-tallet enkelte steder i nord. Der det er ventet regn, vil temperaturene ligge på mellom 15 og 18 grader på lavlandet, nord for Dovre og enda litt høyere. Også i Troms og Finnmark kan man oppleve at gradestokken viser opp mot 20 grader.

På igjen med badebuksen?
De ferskeste badetemperaturene viser at Hunderfossen Familiepark i Oppland kan skilte med varmest vann, med hele 24 grader i vannet fredag. Flere steder i Oslo ligger vanntemperaturene opp mot 20 grader, med 19 grader ved Ulsrudvann, og 18 grader ved Nøklevann og Skraperudtjern.

Sjekk badetemperaturene der du bor!

- Kan komme frost
Selv om værutsiktene mot helgen er fine for store deler av landet - også temperaturmessig - kan det komme netter med minusgrader. Både natt til torsdag og i natt ble det registrert minusgrader flere steder i landet. Det betyr likevel ikke at høsten har kommet over oss for godt:

- Høsten ikke kommet riktig ennå når det er ventet så fint vær i helgen. Vi kan vente litt med den. Men noen frostnetter kan vi nok oppleve, sier Evensen til Nettavisen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!