- Det beste været i helgen blir på Østlandet, i Trøndelag og i Nord-Norge - med temperaturer opp mot 20 grader, opplyser meteorolog Roar Inge Hansen hos StormGeo til Nettavisen.

Søndagen kan bli «ødelagt»

Noe variert blir det uansett, for søndag blir det regnvær på Østlandet og til dels i Trøndelag med temperaturer nær 15 grader.

Dermed ser det ut som at det verste regnværet er ferdig for en liten periode på Østlandet. Allerede torsdag blir det lett- eller halvskyet pent vær, men om ettermiddagen utrygt for lokale regnbyger. Ellers litt skiftende bris.

Sjekk været der du bor

- Lavtrykket i Norskehavet vil torsdag og fredag gi vestlig vind med regnbyger til Sør-Norge, men periodevis pent vær på Østlandet. Lørdag og søndag vil et nytt nedbørområde fra sørvest komme inn over Sør-Norge med noe regn.

Nord-Norge vil i hele denne perioden få vind fra sør og sørøst med lite eller ingen nedbør og lange perioder med pent og forholdsvis varmt vær.

Mest regn i helgen kommer det på Vestlandet og østafjells, med nedbørsmengder på mellom 15-30 millimeter.

Venter storm til uken

Dagene fra mandag til onsdag blir spesielt interessante ettersom restene av den tropiske orkanen Katia kommer inn mot Skottland og senere inn over Skandinavia. Denne orkanen vil svekkes til en storm når den kommer inn i Nord-Atlanteren, og kan gi sterk vind og mye nedbør når den kommer inn mot landet vårt på tirsdag og onsdag.

- I skrivende stund er det muligheter for vind opp i liten eller full storm på Vestlandet med nedbørmengder på 50-70 millimeter på ett døgn, og kanskje over 100 millimeter i løpet av 2 døgn, sier Hansen.

Også døgnet fram til klokken 08 onsdag morgen var våt flere plasser. I Nedre Vats i Rogaland ble nedbørsmengden målt til 70,4 millimeter.

På Østlandet var det flere som hadde problemer etter nattens regnskurer. Les mer om trafikkaoset her:

- Ble sittende på biltaket en halvtime

Varselet fra StormGeo

Nord-Norge fredag-mandag:

Fredag: Finnmark og Troms får oppholdsvær, stort sett pent vær i Finnmark. I Nordland skyet og litt regn, men stort sett opphold på Helgeland. Bris mellom sørøst og sørvest. Uendret temperatur. Lørdag-mandag: Lørdag enkelte lette regnbyger, ellers oppholdsvær og perioder med pent vær. Bris mellom sørøst og sørvest. Mildt.

Vestlandet, Trøndelag, Møre og Romsdal fredag-mandag:

Fredag: Skyet og regnbyger, men fra om ettermiddagen eller kvelden halvskyet oppholdsvær. Bris omkring sørvest. Uendret temperatur. Lørdag-mandag: Perioder med regn og regnbyger. I Trøndelag og Møre og Romsdal lite nedbør og lange perioder med sol, særlig lørdag. Bris mellom sørøst og sørvest, perioder med kuling på Vestlandet. Mildt.

Sørlandet, Østlandet og Fjellstrøkene i Sør-Norge fredag-mandag:

Fredag: Halvskyet eller lettskyet pent vær, men noen regnbyger i vestlige fjellstrøk. Nedbør som sludd og snø over 1200 meter. Lørdag-mandag: Regn og regnbyger, men også perioder med oppholdsvær og litt sol. Bris mellom sørøst og sørvest, trolig perioder med kuling på kysten og i fjellet. Forholdsvis mildt.

StormGeos værradar finner du her.