RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kaja Engnæs Hoff (Nettavisen)

Sommeren tar én dags pause

Sist oppdatert:
Torsdag viker sola til fordel for regn og skyer. Men ellers har den kommet for å bli.

- Sør- og Østlandet har bra vær med mye sol og varme. Unntaket er nord for Mjøsa der det øker på for sjanse for lokale byger utover dagen. På Vestlandet råder gråværet. Det er regn og byger, vi kan skimte noen blå gløtt innimellom, men for det meste er det skyet på Vestlandet, sier Storm-meteorolog, Stig Arild Fagerli, til Nettavisen tirsdag formiddag.

I tillegg til Vestlandet har også Indre Trøndelag regnet på besøk, men ellers er hele landet tørt tirsdag formiddag.

Sjekk hvordan været blir der du er

- Dette er underbart!
På Grünerløkka i Oslo har Joel Spånér (22) og Christopher Forsberg (22) slått seg ned på en grønn flekk ved Akerselva for å nyte tirsdagssola.

- Dette er underbart, og vi håper virkelig det varer!

Guttene har nettopp flyttet til Oslo fra Göteborg, og kunne ikke ønsket seg en bedre velkomst enn blå, skyfri himmel og stekende sol.

- Stort bedre kan det ikke bli, sier Joel, som helst bruker slike sommerdager i parken.

Solbader i parken
Også Linnea Lindberg (22) og Lina Oven (24) har tatt turen til parken denne sommerdagen. Men aller helst ville jentene tilbrakt dagen på stranda.

- Dette er et helt fantastisk vær, og på dager som dette liker jeg aller best å være på stranda, sier Linnea, som forklarer at hun denne gangen tar til takke med parken fordi jobben venter om noen timer.

- På stranda samler vi oss gjerne til grilling, ballspill og bading.

Jentene håper at det fine sommerværet vil vare, men våger ikke helt å tro på det.

- Hvis jeg håper for mye på finvær, er jeg redd jeg blir skuffet om det skulle bli dårlig, sier Lina.

Kirkenes varmest
- Det er et lavtrykk vest for Lofoten som gir litt skydekke over Nord-Norge, og muligheter for nedbør utover dagen. Ellers ligger det en varm luft over Finland og det østlige Skandinavia. Dette nyter Kirkenes svært godt av og kan glede seg over 19 gradene i morgentimene tirsdag, sier Fagerli.

På Sør- og Østlandet er det rett i overkant av 15 grader tirsdag morgen, mens det er 3-4 grader kjøligere på Vestlandet.

Sommerpause torsdag
Et kraftig lavtrykk nord for Island beveger seg i dette øyeblikk mot Norge.

- Dette lavtrykket er så kraftig at det til og med ville blitt betegnet som kraftig vinterstid, forteller meteorologen.

Lavtrykket sørger for mer nedbør og skyer på Vestlandet, Finnmark og Troms allerede fra onsdag. Torsdag vil nedbørsområdet fortsette østover og også ramme Sør- og Østlandet med skyer, nedbør og litt lavere temperaturer.

- Det vil være litt mindre sommer i disse områdene torsdag, men enkelte på Sørlandet vil nok ønske regnet velkommen på grunn av tørke.

Meteorologen drister seg til å karakterisere torsdagen som ukas verste dag værmessig.

- Det er bare Finnmark som ser ut til å få fint vær torsdag, det er her det er størst mulighet for at det blir helt fritt for nedbør.

Ingen tropenetter ennå
Sola trenger likevel ingen lang pause denne gang, og allerede på fredag er den tilbake på Sør- og Østlandet.

- Det kan se ut til at sommeren har kommet for å bli i denne delen av landet. I alle fall fram til neste uke. Den varme lufta ligger stadig i nærheten av Sør-Norge generelt, sier Fagerli.

Med sol og klar himmel er lufta fuktig særlig på områder på Østlandet om dagen.

- Dette er typisk for områder som ligger nært havet og får luft inn fra sjøen og Skagerak i tillegg til soloppvarmingen, som for eksempel Oslo. Men slik det er nå vil jeg ikke karakterisere det som unormalt fuktig.

Men selv om det er varmt, har vi foreløpig ingen tropenetter, ifølge meteorologen.

- Den varmeste temperaturen natt til tirsdag ble målt til 15,6 grader på Ferder fyr. Derfor er tropenettene fortsatt et stykke unna, og vil nok ikke komme de første par dagene.

Stabile temperaturer
Generelt er temperaturene i Norge ganske stabile om dagen. Med unntak av torsdag ligger temperaturene på Sør- og Østlandet i overkant av 20 grader, på Vestlandet er det mellom 15 og 20 grader, og i Nord-Norge er det opp mot 20 grader flere plasser.

- Generelt er det ganske høye temperaturer enn det som kanskje er vanlig for Nord-Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere