RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sommerens beste is

Sist oppdatert:
Is smelter jo likevel, så hvorfor ikke innta den flytende?

(LXUS.no) Det er bare en ting som er bedre enn en forfriskende is i sommervarmen, og det er en forfriskende is med alkohol. Så når kvikksølvet kryper over 30 grader og du trenger å kjøle deg ned på en dekadent måte, kommer Grims Grenkas bar manager Elias Gonzalez deg til unnsetning.

Med sin frosne margarita gjør han sommervarmen langt mer behagelig for LXUS' lesere. Iskrem smelter i sommervarmen uansett, så hvorfor ikke bare satse på en flytende variant først som sist?

KALD OG KUL: Margarita er som slush med alkohol. Blir det bedre?

FLERE SOMMERDRINKER:
Mojito
Bellini
Pimms

- Dette er den beste sommerdrinken noensinne! sier Elias og finner frem ingrediensene.

- Margarita er så allsidig at den kan serveres "on the rocks" eller "straight up", med salt eller uten salt, og med tre forskjellige sorter tequila. Du kan til og med lage en LXUS-margarita med ekstra gammel tequila og Grand Marnier Cordon Bleu, som vil få deg til å gå i taket! smiler den entusiastiske mixologen.

Men dersom du trodde det bare var å finne frem blenderen og mikse i vei, er det ikke riktig så enkelt. I hvert fall ikke om du vil at resultatet skal bli perfekt.

- Trikset for å få en perfekt blandet margarita er å tilføre helt riktig mengde is i blenderen. Du skal KUN dekke over væsken! Ikke ha noe is under, for da blir drinken bare vann, og ikke ha noe oppå, for da blir du nødt til å bruke skje for å få alt ut av blenderen. Så med en gang du har i nok is til så vidt å dekke væsken - stopp! For ikke å ødelegge blender-bladene dine er det forøvrig bedre å bruke knust is enn isbiter, forteller Elias.

Så finn frem is, blender og tequila! Slik lager du margarita:

4 cl 100% Agave Tequila Blanco, for at det virkelig skal sparke litt
2 cl Triple Sec eller Cointreau
3 til 4 cl ferskpresset limejuice
Litt sukker om nødvendig

Margarita kan både lages i blender og shaker. Om du velger shaker, tar du alle ingrediensene i denne og rister til drinken blir kald. Serveres i rocks- eller martiniglass med salt på kanten om ønskelig og en skive lime.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere