Sommerens beste storbyer

Noen byer er litt mer behagelig å besøke på sommeren.

24.04.07 11:23

(SIDE2): Storbyferie kan være en prøvelse når sommeren er på sitt varmeste, men noen unntak finnes det. The Guardian har plukket ut fem trygge reisemål for de som vil ha asfalt under føttene.

Berlin

Det er mange mil til nærmeste hav, men bikinien har allikevel gode kår i denne tyske storbyen. Berlin har et dusin bystrender og en Badeschiff (et flytende basseng på elven Spree).

Kultur og underholdning er heller ikke noen mangelvare i denne byen. Etter en lang dag på stranden kan det faktisk være vanskelig å velge blant nattelivets mange tilbud. 25. august er det også nattåpent på mer enn 70 museer og gallerier i byen. Mer informasjon om Lange Nacht der Museen finner du her.

Ta sjøveien mellom Stockholms mange øyer. Foto: Anders Røeggen

Stockholm

Nærheten til havet og et utall øyer gjør Stockholm til noe mye mer enn en storby. Soling og shopping er en strålende kombinasjon i den svenske hovedstaden. Et hundretalls båtferger tar deg fra sentrum og ut til øyer hvor du kan bade, sykle, padle kajakk og ha en piknik i fred og ro. Fra 17. til 21. juli blir det litt mer liv blir det på Skeppsholmen, for da arrangeres den årlige jazzfestivalen. Høytidsstemning blir det gjerne på Sankt Hans, en merkedag som også kan oppleves i den svenske skjærgården.

New York

Manhattan er kjent som både varm, svett og klaustrofobisk på sommeren, men det finnes noen oaser i asfaltjungelen. Mange tar turen til Queens for å ta en øl langs den kunstige stranden ved Water Taxi Island eller feste litt på PS1 Warm-up (en ukentlig dansefest som arrangeres av PS1 Contemporary Arts Center på dagtid).

Foto: (donostia.org)

Prøv også en Long Island Iced Tea ute på nettopp Long Island.

San Sebastian

Byen er et av Baskerlands fremste turistmål og mest kjent for pittoreske omgivelser. Byens sentrale deler og strandpromenader går i viktoriansk arkitektur.

Lange strender strekker seg ut på hver side av byen og store bølger gjør området til et lite mekka for surfing. Ingen by i Spania har en høyere konsentrasjon av barer, tapas er det mye av og til sammen 15 Michelin-stjerner er fordelt på byens restauranter.

Foto: (Scanpix)

Amsterdam

Kafélivet flytter seg ut på gatene og langs kanalene. En sykkeltur gjennom gatene er garantert både forfriskende i sommervarmen og full av opplevelser. Ikke er det så langt til strender som Blijburg aan Zee. Denne ligger bare 15 minutter med tog fra byens sentralstasjon og kan ellers by på kule barer, DJ-set og utallige piknikmuligheter.

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag