RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sommerens lekreste badetøy

Sist oppdatert:
Vis frem det du har. Det blir hett på stranda i sommer!

(lxus.no) Bikinisesongen nærmer seg med stormskritt, men det er ingen grunn til panikk. Denne sommeren kan jenter i alle fasonger føle seg sexy på stranden. Du må bare finne det riktige snittet for din kropp; badedrakt, tankini eller bikini.

STRATEGISKE STROPPER: Denne badedrakten fra designer Melissa Obasash har stroppedetajer i midjen som blikkfang. (Scanpix)

Retro klassiker

50-tallet er på full fart inn igjen, og med den følger badedrakter med polkadotter, blomstermønstre og taft.

Snittet sitter lavt over hoftene og skjuler rumpa, som et veldig kort skjørt.

Den kan gjerne ha korsettliv, noe som gir god støtte for mage og bryst. Perfekt for deg som vil vise frem kurvene dine, men ikke liker å vise for mye hud.

Det finnes også badedrakter for den litt mer vågale.

Nøkkelen er å finne et plagg som viser en del av kroppen din du er ekstra fornøyd med; åpen rygg, dyp utringing eller åpne sider.

Stropper eller strass plassert på riktig sted kan også være flatterende, men hold deg unna voldsomme mønstre.

Nykommeren

Den store nyheten i sommer er tankinien. Den er en krysning mellom bikini og tanktop (singlet), og er et litt mer avslappet og komfortabelt alternativ.

Fordelen med denne er at den skjuler magen, og at den gjør underverker for flate byster. Mange kommer i utgaver med innebygd push-up, spesiallaget for bruk i vann. De holder formen og er uten stålspiler.

HIPPIE: På italienske Miss Bikinis visning i Milano viste Naomi Campbell badetøy iført hippietilbehør, belte og skjerf.

Her er det lov til å leke med mønstre og sterke farger, gjerne blått, grønt, rødt og fiolett. Siden den skjuler ganske mye er det også lov til å leke med sensuelle detaljer som blonder og gullbånd.

For en litt mer sporty look kan underdelen gjerne kombineres med et belte.

Itsy, bitsy, teeny, weeny..

Bikini. Denne varianten er mange jenters verste mareritt. Den er brutalt ærlig og skjuler så godt som ingen ting.

Det er imidlertid mulighet for å eksperimentere med snitt og former som fremhever og skjuler etter behov, og det er også lurt å bruke fargene bevisst.

Tynne stropper, snøring ved hoftene og mønstrete, knallfarget stoff virker forstørrende. Brede stropper, klassisk bikinitopp (ikke trekant) og mørke farger virker forminskende.

Føler du deg naken i bikini er det en trøst at det er lov til å lesse på med tilbehør. 70-tallsinspirasjon og hippiedetaljer er viktigst.

En blomstrete kaftan, brunt lærbelte, smykker, store solbriller og skinnsandaler gjør kvinners mest forhatte klesplagg litt enklere å bære i sommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere