Sommerens nøkkelplagg

Foto: Elin Reitan (Side2)

Slik blir du trendy denne sommeren - les ekspertens tips.

13.03.10 12:52

OSLO (SIDE2): Det er et fargerikt syn som møter Side2 da vi ankommer PR-byrået Polhems lokaler, for å få et inntrykk av hva som er våren- og sommerens aller største trendelementer. Utstillingsdukker kledt i rosa, ferskenfarge, blått og lilla nærmest skriker mot oss da vi kommer fra den kjølige Oslo-lufta, og inn i varmen

Se bilder fra pressevisningen nederst i saken!

Nostalgisk stil
Men våren er i anmarsj, og det betyr friske farger og lettere bekledning, og man begynner allerede å glede seg til å bytte ut de mørke plaggene med friske plagg som passer årets lysere periode.

– Det er igjen mye romantisk denne sesongen, men det har en mer edgy og urban look, med rocka detaljer. Vi ser også 80-tallsretro, den litt nostalgiske stilen, forklarer Camilla D. Meyer, daglig leder i Polhem PR til Side2.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Rocka og maritimt
Den maritime looken kommer tilbake år etter år, og som mange sikkert har fått med seg er dongeri allerede i trendbildet for fullt.

– Den litt preppy stilen skal rockes opp. Det er mye blek, blek denim. Nesten hvitt. Og hullete jeans. De sitter jo nesten ikke sammen, så hullete er de, ler Meyer.

Men hva er sesongens aller største trendplagg?

– I år skal du, som i fjor, ha gladiatorsandaler. Men nå skal de ha wedgehæl. Den korte haremsbuksen er viktig i år, men den skal være smal nederst, forklarer Meyer.

Mange er nok fornøyd med at den behagelige stilen også er gjeldende i år, men Meyer understreker at det er viktig å skape balanse når man bruker denne «looken».

– Haremsbuksen er bra for alle kropper, men det er viktig hvordan du styler den. Du må skape balanse, og ha noe smalt øverst når du har noe baggy nederst. Du må også ha høye sko når du går i denne, om du ikke er lang og slank da, sier hun.

Sykkelbukse
Madonna gjorde stilen med tyllskjørt, blonder og røffe kombinasjoner kjent gjennom blant annet filmsuksessen «Desperately Seeking Susan», og hennees 80-tallsstil er absolutt et ikonisk bilde for årets vår- og sommermote.

– Sykkelbukse under tyllskjørt ser vi også mye av, forklarer Meyer.

Les også:Madonna og datteren lanserer egen kolleksjon

Få, men store
Når det kommer til årets accessories, har Meyer en ting å si.

– I år skal man ha store smykker, men man skal ikke overdrive. Man skal ha noen få, men store accessories, avslutter hun.

SE ÅRETS VÅR- OG SOMMERMOTE HER:

2989

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.