Sommerens store rollespill

«Titan Quest» er en direkte trussel mot en jevn og gyllen brunfarge.

13.07.06 13:30

(Spillmagasinet): Husker du actionrollespillet «Diablo 2» (eller «Diablo» for den sakens skyld)? Da vet du allerede hva «Titan Quest» går ut på.

Her, som der, skal du løpe rundt og drepe alt du ser for å utføre enkle oppdrag og bli mektigere og mektigere.

Trykk-trykk-trykk

I «Titan Quest» er det ulike fantasimonstre som har invadert antikkens Hellas, Kina og Egypt som får unngjelde. Du støter blant annet borti medusaer, to-hodete hunder og enøyde... ting.

Som i de fleste andre actionrollespill gjør du egentlig ikke noe annet enn å trykke på venstre museknapp og tastene for og fyre av spesialangrep, men du verden så artig det er.

«Titan Quest» sine vakre og varierte omgivelser er en fryd å løpe gjennom, og de mange utfordrende fiendene er en glede å drepe.

Materialist-himmelen

Målet er, som vanlig, ikke å komme seg gjennom historien, men å lage den mektigste figuren.

Med en gang du setter deg ned med «Titan Quest» blir du en materialist av rang, det eneste som står i hodet på deg er å skaffe det feteste utstyret.

Jakten på utstyret er såpass intens at du blir helt oppslukt, og før du vet ordet av det har dag blitt natt og natt blitt til dag. Hvis du har planer om å se sola i sommer bør du vente med og spille «Titan Quest» til høsten.

«Titan Quest sine vakre og varierte omgivelser er en fryd å løpe gjennom»

Smarte ideer

Spillet er er utrolig lett å komme inn i og fullt av gode ideer. For eksempel lar utviklerne deg spille en stund før du må bestemme deg for hva slags type figur du vil ha.

På den måten kan du teste de ulike spillestilene før du bestemmer deg for hvilken du velger.

Du får for øvrig velge ett område til som figuren din kan spesialisere seg på lenger ut i spillet, så alt er ikke tapt hvis du angrer på det første valget.

Uendelig levetid

I tillegg til en stor enspillerdel inneholder «Titan Quest» en flerspillerdel. Der kan du samarbeide med andre om og klare de ulike oppdragene dere får tildelt.

Utviklerne har også lagt ved et par glimrende editorer som, hvis folk gidder å bruke dem, kommer til å gi «Titan Quest» tilnærmet evig liv.

Alt over forutsetter at du kan kjøre spillet på en skikkelig datamaskin, noe som langt ifra er en selvfølge. For å få mest ut av «Titian Quest» må detaljnivået stå på høyt, og det krever en kraftig maskin.

En rekke personer har meldt at spillet er ustabilt, men det har ikke vi lagt merke til.

Sommerens storspill

Det eneste vi kan trekke «Titan Quest» for er at det ikke er veldig originalt, men det spiller liten rolle.

Kjøp inn såpass med mat og drikke at du ikke trenger å forlate huset på noen uker, start «Titan Quest» og kos deg.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.