*Nettavisen* Nyheter.

Sommerferien over på nett

Den månedlige statistikken fra TNS Gallup viser at nettbrukerne har kommet tilbake etter sommerferien. Over 2,4 millioner nordmenn surfet på nettet i september.

15.10.03 09:32

Antallet nordmenn som har tilgang til nettet, holder seg stabilt. 2,837 millioner personer over 13 år har i dag anledning til å koble seg til internett, enten hjemme, på skole eller jobb. Det tilsvarer 75,4 prosent av befolkningen, og er det nest høyeste som noen sinne er registrert.

Nettet brukes
Tallet har vært stabilt over en tid, noe som tyder på at vi har nådd et metningspunkt for internett-tilgang. Med 1,255 millioner husstander tilkoblet internett er det heller ikke så mange nye å ta av. Det totale antallet husstander i Norge er 1,961 millioner, ifølge SSB.

Men selv om antallet potensielle brukere nærmer seg et tak, er det lite som tyder på at selve bruken stopper opp. Intertrack-tallene fra TNS Gallup viser at 2,453 millioner nordmenn surfet på internett i september.

Ungdommen leder
Det er en oppgang fra august, og henger sammen med at de aller fleste nå er tilbake i ordinær tilværelse etter sommerferien. Spesielt kvinnene har strømmet tilbake til internett den siste måneden.

1,614 millioner av brukerne som har tilgang til nettet, bruker det daglig.

Ungdommen er fortsatt de mest aktive nettsurferne, med aldersgruppen 20 til 39 år rett bak. Seniorsurferne over 60 er i klart mindretall. Bare 19 prosent av denne gruppen surfet på internett i september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.