RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sommerhete aksjetips

Sist oppdatert:
Ekspertene kommer med sine aksjeråd til sommeren.
Av:Henning Aarset

I sommer bør du velge konsumaksjer og typiske lavbetaaksjer. Du bør også følge med på utviklingen på den andre siden av dammen.

- Før i tiden var det Orkla man anbefalte, men nå er REC omtrent et like godt valg. Ellers kan man sikte seg inn på typisk konsumaksjer. Dessverre har vi ingen is- og ølaksjer på Oslo Børs, men det hadde vært det beste å sitte med nå, sier aksjestrateg Terje Nyborg i Terra Securities til NA24.

Er sommeroptimist

Han forklarer at meglerhuset i hovedtrekk er optimistisk til markedet og at de har tro på energisektoren frem til september.

- Det kom ingen oppjusteringer etter resultatslippet i første kvartal, vi tror derfor at andrekvartalstallene som kommer i september vil få et lite løft, sier han.

Terra Securities ser også for seg en oljepris mellom 65-75 dollar resten av året.

- Akkurat nå er årsestimatet vårt 66 dollar fatet, sier Nyborg.

Myrseth positiv

Analysesjef Stig Myrseth i Orion Securities er også positivt til markedet.

- Foreløpig ser det bra ut. Veksten i verdensøkonomien er på et aksjevennlig nivå, og basert på de fundamentale forholdene i det fysiske markedet synes det dessuten duket for en godt opprettholdt oljepris fremover. Motposten er at vurderingen er ganske høy, dette gjør at man ikke bør vedde for aggressivt på oppgang på Oslo Børs selv om vi formoder at minste motstands vei er opp, sier Myrseth til NA24.

Oljehåp

Også han tror på gode tider for energisektoren.

- Generelt ser vi fortsatt oppside i oljeservice og til en viss grad oljeaksjer. OPEC vil neppe øke produksjonen så lenge oppgangen i oljeprisen er kontrollert og gradvis. Videre strekkes syklusen innen oljeservice stadig mer, noe som blant annet tilkjennegis av stadig lengre riggkontrakter til stadig høyere rater. Det vil gi grunnlag for en mer aggressiv prising av sektoren, sier han.

- Vi venter i utgangspunktet en stigende eller sidelengs oljepris fremover. De fleste prognoser tyder på at OPEC i løpet av året vil måtte øke produksjonen for å dekke etterspørselsveksten i utviklingsland. Så lenge oppgangen i oljeprisen er kontrollert og gradvis, vil imidlertid dette neppe skje med det første. Den stadige forvirringen i den politiske situasjonen i Midtøsten taler også til oljeprisens fordel, sier Orions analysesjef.

Myrseth mener man bør følge med på det amerikanske boligmarkedet og den økonomiske utviklingen i statene om man vil finne farene i sommermarkedet.

- Generelt bør man følge med på utviklingen i amerikansk økonomi. Foreløpig virker økonomien sunn, men det kan tenkes at den siste tidens oppgang i obligasjonsrentene vil føre til et nytt og destabiliserende boligprisfall. Videre knytter det seg noe usikkerhet rundt inflasjonsutviklingen. Utviklingen i Midtøsten bør også holdes på radarskjermen. Jo mer den politiske situasjonen forvitrer, desto større blir faren for et oljeprissjokk, sier han.

Myrseths sommerportefølje

- Mitt forslag til en sommerportefølje er å kjøpe aksjer i Kitron, Simrad, AF Gruppen, Norse Energy og Playsafe, sier Myrseth.

Han begrunner forslaget med at Kitron har kommet seg ut av en vellykket snuoperasjon og at selskapet nå er friskmeldt, at Simrad Optronics er et underpriset forsvarsselskap og at AF Gruppen er et entreprenørselskap med rabatt i forhold til resten av bransjen.

Myrseth mener også at kursfallet i Norse Energy gir kjøpsmuligheter siden produksjonen i selskapet vil mangedobles de neste årene som følge av oppstarten av tre felt offshore Brasil.

Når det gjelder Playsafe, som er notert på OTC-listen, men som planlegger børsnotering i tredje kvartal, mener Myrseth at selskapet ligger godt under halve av gjennomsnittet i spillbransjen, og ser mener Playsafe blinker ut som en doblingskandidat på et halvt års sikt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere