Gå til sidens hovedinnhold

Sommerjobb på Sandbakken

For andre år på rad har sauene inntatt gresslettene rundt Sandbakken i Østmarka. Ikke bare for å kose seg, men også for å holde gresset nede.

SANDBAKKEN: Det er to søyer og fire lam som fram til september skal ha «sommerjobb» på Sandbakken. Dyra kommer fra Oslo kommunes gård på Bogstad som de også skal tilbake til når beitesesongen er over.

Første skritt

– En av «mammasauene» tråkket i fjor sine første skritt som lite lam her på Sandbakken, og ser nå ut til å være fornøyd med å komme tilbake til sin barndoms grønne eng, sier Sandbakken-vert Irene Asphaug som sammen med Even Saugstad har ansvaret for vafler, boller og dyrehold på den populære markastua.

– Like viktig som å beite ned gresset er det at de brekende ulldottene skaper litt ekstra liv og hygge rundt serveringsstedet, smiler vertskapet.

De kan fortelle at dyra er til stor glede, særlig for barnefamilier på skogstur.

– Det er fullt mulig for både store og små å gå innenfor gjerdet og hilse på både lam og sauer. Særlig de voksne sauene er folkekjære og lar seg gjerne klappe på og kose med, sier Even Saugstad

Småbruk

Det er med andre ord riktig «så livat» på Sandbakken denne sommeren.

– Med ni høner, en hane, katt og hund og nå også sauer, er stedet nesten som et småbruk igjen, slik det var her for drøyt 50 år siden. Sauene og inngjerdingen var Oslo kommune, Friluftsetatens gave til Sandbakken i forbindelse med 50-årsjubileet i fjor, forteller Saugstad.