*Nettavisen* Nyheter.

Olaf Thommessen

Sommerkropp er sommertopp... eller bånn

SOMMERKROPP: Jakten på den velkjente sommerkroppen er mye omtalt. Foto: Colourbox

Et like sikkert vårtegn som overskrifter om flåtten, er alle oppslagene om sommerkroppen.

Hvordan se perfekt ut til sommeren! Viktig! For da skal man jo sprade rundt på stranden og gjøre seg lekker for for alle og enhver. Og man vil jo ikke se dum ut da! For er ikke kroppen perfekt så er man ikke perfekt som menneske – kan man lett få inntrykk av.

Så da gir vi gass da. Unge gamle, tynne og tykke. Finner frem det gamle treningstøyet som ikke er brukt siden i fjor og gyver løs. Setter oss på sykkelen kledd i lycra og med mord i blikket. Her kommer jeg, ingen skal forbi, sommerkroppen er min! Eller vi jogger. Denne gudsjammerlige formen for løping...LØPING! .... uten mål og mening. Ikke fordi vi skal rekke trikken. Eller butikken. Eller poden i barnehagen. Neida. Vi løper etter sommerkroppen. Eller vi betaler rådyre priser på helsestudioer som vet å ta seg betalt for vår dårlge samvittighet etter påsken med alt for mye marsipan og litt mindre skigåing enn det skrives om på alle Facebook-oppdateringer.

Og vi slutter å spise. Eller vi begynner å spise noe annet enn før... Lavkarbo, høykarbo, detox, camridgekurer, Grethe Roede, Fedon Lindberg. Diettindustrien er blitt et godt levebrød for mange. Og vi teller kalorier ut og kalorier inn, og har konstant dårlig samvittighet for den isen vi spiste, eller desserten vi tok selvom vi lovte oss selv å la være. Og så! SÅ!!! Er sommeren endelig her. Hva skjer da?

Da er enten alt glemt. Det er jo ferie. Nå skal vi kose oss dere. Hei, å fortjener vi en is. Vi må jo ha litt godt til kaffen. Litt mer barbequesaus til grillribben?

Eller så begynner det å regne. Og regne. Og alt slit har vært forgjeves. Badedrakten eller badebuksen vi kjøpte får vi uansett ikke brukt. Vi får brukt slagstøvlene som stod igjen på hytta, og farfars gamle regnfrakk. Og hvilken kropp som er under den får jo ingen se.

Og så kommer høsten, og det er heldigvis et år til neste gang. Og da. DA. Skal jeg ha sommerkroppen inne. Faktisk skal jeg starte litt tidligere i år. Planlegge litt. Leve sunnere i hverdagen liksom. Det skal jeg jaggu gjøre i år.

Jeg skal bare kose meg litt først. Men deretter... Da skal jeg jammen leve et nytt og bedre liv så alle skal få se, at her kommer det en med helårs sommerkropp. Må bare kose meg litt ekstra først da. Noen som vil ha mer potetgull?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag