RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sommermoro

Lettkjørt og rimelig - Terhis nye ungdomsbåt bygger på en suksessoppskrift.

Terhi Micro Fun har lenge vært en populær ungdomsbåt. Nå har den fått en oppgradert etterfølger – More Fun C. Bedre og mer moderne utstyr, samt en vesentlig friskere fargepalett skal ta opp kampen med populære RIB’er.

Terhi More Fun C er ingen stor båt, men er likevel trygg i sjøen. Den er relativt rund i bunnen og slår hardere i bølger en for eksempel en RIB i samme størrelse. Samtidig er båten forutsigbar både i svinger og i bølger.

Denne saken er hentet fra Kastloss.no.

LETTKJØRT: Derfor passer More Fun godt for ferske båtbrukere.
LETTKJØRT: Derfor passer More Fun godt for ferske båtbrukere.

Etter hvert som fire-taktere overtar for lettere to-taktere, blir joller som dette mer hekktunge. Terhi’en takler dette greit, men setter nesa rett til været når du skal i plan.

God sittekomfort
I Terhi More Fun C har man gjort seg flid med sitteposisjonen. Selv en voksen sitter bra på aktertofta, og for en ungdom er sittekomforten god. Båten kan også leveres med puter.

Det lille styrekonsollet har smarte utsparringer til drikkebokser, mens ratt og gass har bra plassering for aktiv kjøring. Under konsollen er batteriet plassert; bra for vektfordelingen.

LITEN, MEN ROMMELIG: Også voksne får plass bak styrekonsollen.
LITEN, MEN ROMMELIG: Også voksne får plass bak styrekonsollen.

Terhi More Fun C er liten selv til jolle å være, men det er likevel ganske god plass om bord. Rekkene rundt cockpiten og antiskli-stripene i dørken gjør det trygt om bord, men båten er relativt var for vektforskyvninger når den ligger stille.

Det er fin plass i baugen og på tofta foran konsollen. Med tanke på vektfordelingen og det sosiale, er midttofta et bra sted å plassere venner eller venninner.

Vi kjørte Terhi More Fun C både med Tohatsu 18 hk og Honda 20 hk. Den fungerer fint med begge fire-takterne, de er sterke nok til å ta båten i plan uten noen nykker. Spesielt på lave turtall går motorene pent. Honda-motoren er den mest kultiverte av de to, og går penest oppe i fart.

SMART: Terhi har fått plass til mye i sin jolle.
SMART: Terhi har fått plass til mye i sin jolle.

Fin fart
23,5 knop er maks fart med Hondas 20 hk på hekken, med Tohatsus 18 hk går det en knop langsommere. Båten planer ned ca. 14-15 knop før den faller gjennom og er ok å kjøre langsomt i 3-4 knop.

Dermed er Terhi More Fun C en rimelig og lettkjørt jolle og passer spesielt for unge båtførere som ikke har all verden av erfaring. Det oppgraderte interiøret fungerer bra, men noen utpreget RIB-utfordrer på sjøegenskaper er båten ikke. Til det er baugen litt for butt og bunnen litt for flat.

Denne saken er hentet fra Kastloss.no.

Mer om båt og båtliv: Sjekk Nettavisens båtmagasin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere