Gå til sidens hovedinnhold

Sommerparadis forfaller

Falleferdige gjerder, nedslitte benker og ekle toaletter. Naboer på Huk fortviler over dårlig vedlikehold.

BYGDØY: Bygdøy-beboer Bjørn Jørdal (74) synes hele Oslos strandparadis er blitt et trist syn.

Det er spesielt området fra bussholdeplassen på Huk og langs stien til stranda som er i spesielt dårlig forfatning, mener Jørdal.

Spøkelsesbarnehage

Strandlinjen langs Bygdøy, som for mange er ensbetydende med sol og sommer, sto i forfallets tegn da Lokalavisen ble med Bygdøy-mannen Bjørn Jørdal (74) på rundtur forrige

Nedslitte gjerder, benker, og en forfallen barnehage som har vært stengt i nærmere 30 år, gir mange badegjester et dårlig førsteinntrykk, mener han.

Damen som drev denne barnehagen, gikk under kallenavnet "Tante Ellen".

Men det er rundt 30 år siden det gikk barn her. De lille huset står skjevt i dag, i likhet med lekeapparatene og benkene. Dette burde vært skiftet ut for lenge siden, spesielt med tanke på hvor mange barn som ferdes her om sommeren, mener Jørdal.

Stengt restaurant

Etter sine 74 år som Bygdøy-beboer, har Jørdal lagt et uendelig antall turer langs stranden bak seg. En kaffepause på Bygdøyrestauranten i sosiale omgivelser, var lenge et fast ritual på disse turene. Men etter at restauranten nå ofte arrangerer lukkete selskaper, må Jørdal vanligvis passere sitt faste stoppested.

Lukkete selskaper

Før denne restauranten fikk nye konsesjonsvilkår, var jeg ofte her. Det er egentlig en veldig fin restaurant om sommeren, med kjempefin utsikt og hvor man for eksempel kan komme for å nyte kveldssolen. Men om sommeren har restauranten oftest lukkete selskaper, og ikke åpen for allmennheten. Dette er ikke bare synd for oss som bor her, men også for alle besøkende i dette området, understreker Jørdal.

Fjern kaia

En stor betongkai foran tre småskjær, er også noe Jørdal ønsker fjernet. På kaien, som ikke lenger er i bruk, står det et relativt stort skilt som ikke passer inn i de naturlige omgivelsene, mener Jørdal.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem