*Nettavisen* Nyheter.

Sommersnacks med god samvittighet

Foto: Thinkstock

Deilige småretter med få kalorier.

24.06.12 09:44

(SIDE2):Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker har laget en liste med kalorifattige mellommåltider som er lette å nyte i sommersola.

La deg inspirere av noen utvalgte oppskrifter her;

Spinat på italiensk
Denne spinatretten med spekeskinke og bringebær smaker kjempegodt i sommervarmen. Spis den gjerne sammen med noen biter godt brød eller som forrett.

Ingredienser
150 g små frisk spinat
8 skiver spekeskinke
1 stk hakket bifftomat
¾ stk hakket slangeagurk
1 beger matyoghurt
pepper
1 ss hakket frisk oregano
1 ts sitron
6 st kbringebær

Fremgangsmåte
Hakk tomat og agurk. Bland det med yoghurt. Smak til med oregano og pepper. Og et par sitrondråper. La det stå kaldt en stund. Velg om du vil skylle spinaten og beholde den rå, eller la den falle sammen i litt smørvann.

Brett ut skinkeskivene (parmaskinke) og fordel yoghurtfyllet på dem. Stikk inn spinatblader i begge ender og rull sammen. Fest rullene med tannstikkere eller blomsterpinner. Godt til noen biter brød (som focaccia) og friske bær (bringebær).

Tapas med vannmelon og fetaost
En spenstig og superenkel liten rett til tapasbordet. Gøyal forrett til grillmaten og spekematen, eller som ostedessert etter et bedre måltid.

Ingredienser
500 gvannmelon i store terninger
100 gfetaost i skiver
4 stk finsnittet vårløk
4 sspinjekjerner
grovkvernet pepper etter smak

Fremgangsmåte
Skrell vannmelonen og skjær den i store terninger på ca. 3x3 cm. Skjær fetaost i skiver og legg på toppen av vannmelonterningene.
Rist pinjekjerner i en varm tørr panne før de drysses over sammen med vårløk.
Kvern over litt pepper rett før servering.

Grillet ananas med bringebær
Grillet ananas smaker utrolig godt servert sammen med litt bær. Du kan også servere is eller vaniljekesam til.

Ingredienser
1 stk frisk ananas
2 ss flytende honning
1 kurv bringebær

Fremgangsmåte
Skrell ananasen og skjær bort øynparmaene som gjerne sitter igjen etter skrelling. Skjær den i 1 cm tykke skiver. Fjern stilken/margen.
Pensle ananasskivene medflytende honning og legg dem på en varm grill. Grill på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. La skivene 'hvile' på indirekte varme til de skal serveres.
Nydelig med friske bringebær til.

(Kilde: Frukt.no)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.