*Nettavisen* Nyheter.

Sommervarme på vei - venter opp i 25 grader til helgen

Klar for fine og varme høstdager? Se meteorologenes temperaturprognoser for helgen og kommende uke!

22.08.19 15:20

OSLO (Nettavisen): - At vi får se 25 grader i løpet av helgen eller starten av neste uke, er jeg rimelig sikker på, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til Nettavisen torsdag ettermiddag og byr på oppdaterte prognoser.

- Varmen blir liggende fram til onsdag, ser det ut til, og det er Sørlandet og Østlandet, særlig Østlandet, som får nyte godt av dette. Alt ligger til rette for en fin augusthelg i store deler av Sør- og Østlandet, mens Vestlandet må ta høyde for noen ettermiddagsbyger, sier meteorologen.

Enda varmere kan du få det om du beveger deg ned mot kysten av Sør-Sverige:

- På svenskekysten blir helgen strålende, med temperaturer opp i 26 og 27 grader og rolige vindforhold, sier Gislefoss.

- Absolutt en helg for en dukkert

Han mener kommende helg bør ligge godt til rette for sommerlige aktiviteter:

- Dette er absolutt en helg for å ta seg en dukkert, og man kan finne fram shorts og bikini, sier meteorologen.

Oversikten over badetemperaturer rundt om i landet viser opp i 19 og 20 grader, blant annet på Kalvøya i Bærum og Hvalstrand i Asker.

Høytrykk som blir liggende

Det er et høytrykk som ligger over de baltiske landene som skaper den værsituasjonen vi har nå. Den blir liggende og sørger for at lavtrykk lenger ut stort sett styrer klar av Sør-Norge og beveger seg mot kysten i nord.

Torsdag ventes å bli våt i Sør-Norge. Det er et lavtrykk som skal passere og gi gråvær og regn mange steder. Fra kvelden ventes lettere vær, aller først i sør.

Se animasjon under for nedbørsprognoser torsdag:

Mens meteorologene neste uke varsler godvær i Sør-Norge og lover at shorts og sommerkjole kan være passende antrekk. Det blir nemlig varme dager, ifølge prognosene. I Nord-Norge er bildet annerledes.

- I Nord-Norge vil nok regnjakke og en stilig paraply være det tidsriktige valget, het det noe tørrvittig fra Meteorologisk institutt på Twitter onsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Temperaturprognosene både fra norske og svenske (bildet) meteorologer viser varm luft som kommer inn over Skandinavia til helgen. Foto: (SMHI)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.