RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sonatrach-sjef hyller de drepte nordmennene

In Aménas (NTB): Benadouda Lofti, sjef for algeriske Sonatrach, mener hans norske kolleger gjorde en heroisk innsats under terrorangrepet i In Aménas.

Da alarmen gikk ved In Aménas 16. januar, ble gassanlegget umiddelbart stengt. Terroristene ønsket ifølge Lofti å få startet gassproduksjonen igjen, slik at de kunne bruke eksplosjonsfaren til å presse hæren til å godta forhandlinger, skriver VG.

- Jeg kan bekrefte at mine norske venner Hans Bjone og Tore Bech ble forsøkt tvunget til å sette i gang en omstart av gassanlegget. De motsatte seg ved å si at de ikke visste hvordan man gjorde det. Det var en heroisk handling, sier Lofti.

Han er sjef for det algeriske oljeselskapet Sonatrach som driver anlegget i In Aménas sammen med Statoil og BP, og han ble selv tatt til fange under angrepet.

Ifølge Lofti ønsket terroristene å sprenge gassfabrikken da de innså at de ikke klarte å rømme med gislene. Dette ble vanskelig da gassen var skrudd av.

Ifølge VG ble Hans H. Bjone, Tore Bech og Thomas Snekkevik holdt som gisler ved gassfabrikken og senere drept der. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere