RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sonet for lenge - får 80.000 kroner

Sist oppdatert:
Mann sonet 78 dager for lenge i fengsel.

Spesialenheten for politisaker har ilagt Oslo politidistrikt en foretaksstraff på 80.000 kroner etter at en mann sonet for lenge i fengsel. Oslo politidistrikt har vedtatt boten, skriver politiet i en pressemelding.

Bakgrunnen for foretaksstraffen var at en mann i 50-årene i 2012 sonet 78 dager for lenge i fengsel. Mannen i 50-årene ble opprinnelig ilagt et forelegg på 56 000 kroner, subsidiært 20 dagers fengsel. Etter delvis nedbetaling av boten, skulle mannen sone 16 dager i fengsel.

Feil i politidistriktets systemer
Som følge av feil som oppsto i politidistriktets systemer i forbindelse med innkalling til soning, ble mannen sittende i fengsel 78 dager for lenge, tilsynelatende uten selv å ha oppdaget feilen og gjort den kjent, opplyses det i pressemeldingen.

Oslo politidistrikt skriver at de tok kontakt med mannen da forholdet ble oppdaget, og beklaget oversoningen på det sterkeste. Politidistriktet anmodet mannen om å søke advokatbistand på det offentliges bekostning, for best mulig å ivareta sine rettigheter og økonomiske krav.

Tips til saken? Kontakt Vaktsjef@Nettavisen.no

Ilagt foretaksstraff
Saken ble så oversendt til Spesialenheten for politisaker til vurdering. Der ble det besluttet å iverksette etterforskning. Det endte med at politidistriktet ble ilagt foretaksstraff.

Oslo politidistrikt har foretatt en grundig gjennomgang av saken, og har iverksatt tiltak for å bedre kontrollrutiner og samarbeid med andre organer som har ansvar for straffegjennomføring, opplyser informasjonsenheten i Oslo-politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere