Gå til sidens hovedinnhold

Sonet for lenge - får 80.000 kroner

Mann sonet 78 dager for lenge i fengsel.

Spesialenheten for politisaker har ilagt Oslo politidistrikt en foretaksstraff på 80.000 kroner etter at en mann sonet for lenge i fengsel. Oslo politidistrikt har vedtatt boten, skriver politiet i en pressemelding.

Bakgrunnen for foretaksstraffen var at en mann i 50-årene i 2012 sonet 78 dager for lenge i fengsel. Mannen i 50-årene ble opprinnelig ilagt et forelegg på 56 000 kroner, subsidiært 20 dagers fengsel. Etter delvis nedbetaling av boten, skulle mannen sone 16 dager i fengsel.

Feil i politidistriktets systemer
Som følge av feil som oppsto i politidistriktets systemer i forbindelse med innkalling til soning, ble mannen sittende i fengsel 78 dager for lenge, tilsynelatende uten selv å ha oppdaget feilen og gjort den kjent, opplyses det i pressemeldingen.

Oslo politidistrikt skriver at de tok kontakt med mannen da forholdet ble oppdaget, og beklaget oversoningen på det sterkeste. Politidistriktet anmodet mannen om å søke advokatbistand på det offentliges bekostning, for best mulig å ivareta sine rettigheter og økonomiske krav.

Tips til saken? Kontakt Vaktsjef@Nettavisen.no

Ilagt foretaksstraff
Saken ble så oversendt til Spesialenheten for politisaker til vurdering. Der ble det besluttet å iverksette etterforskning. Det endte med at politidistriktet ble ilagt foretaksstraff.

Oslo politidistrikt har foretatt en grundig gjennomgang av saken, og har iverksatt tiltak for å bedre kontrollrutiner og samarbeid med andre organer som har ansvar for straffegjennomføring, opplyser informasjonsenheten i Oslo-politiet.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken