RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Songa forsinket

Sist oppdatert:
Riggselskapet Song Offshore får forsinkelser og økte kostnader i forbindelse med ombyggingen av riggene.
Songa melder at oppgraderingen av riggene kommer til å bli forsinket. Totalt øker vil kostnadene i forbindelse med oppgraderingene øke fra 174 millioner dollar til 181 millioner dollar.

Riggen Songa Venus vil bli forsinket med rundt to uker. Leveringsdato fra verftet er estimert til å bli 15. oktober og ombyggingskostnadene øker med rundt 1 million dollar til 34 millioner dollar. Forsinkelsene skyldes krav i forbindelse med klassifiseringen av riggen.

Songa Mercur ankom Singapore i dag og arbeidet med å oppgradere riggen begynner. Det er ventet at kostnadene i forbindelse med oppgraderingene er ventet å bli på 31 millioner dollar en økning fra 28 millioner dollar. Forsinkelser i forbindelse med tauingen av riggen og mer omfattende oppgradering vil føre til at leveringsdato av boreenheten vlir utsatt fra midten av november til midten av desember.

Det mest omfattende byggeprogrammet i forbindelse med oppgraderingen av Songa Saturn blir også dyrere. Totalt øker ombygningskostnaden til 116 millioner dollar fra 112 millioner dollar. Leveringen av boreenheten blir også forsinket fra slutten av oktober til midten av november.

Oljeselskapet Hess har gitt Songa Saturn er kontrakt på å bore en brønn i Libya. Songa får 17 millioner dollar for oppdraget.

Rekrutteringen av nøkkelpersonell for alle de tre riggene går som planlagt og alle riggene har blitt fylt opp med mannskap eller er nær ved å bli fylt opp før oppstarten av riggene skal ut på oppdrag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere