RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Songa-riggene langt dyrere

Sist oppdatert:
Songa melder nå at oppgraderingen av selskapets flåte av eldre borerigger har blitt langt dyrere enn tidligere kommunisert.
Ifølge oppdatering gitt av riggselskapet Songa Offshore torsdag, så ser de nå totale investeringer i riggene på 170 millioner dollar for å oppnå nødvendig kravoppfyllelse og høyere spesifikasjoner.

Songa kommunisert da de kjøpte riggene en kostnadsramme på omkring 100 millioner dollar for å få riggene i ønsket stand.

Selskapets finansielle støttespillere har indikert at de vil delta i finansieringen av oppgraderingen som har ført til det økte investeringsbehovet.

Økte spesifikasjoner

Det er ikke kun snakk om overskridelser, men også økte kostnader på grunn av oppgradering av spesifikasjonen til riggene underveis. Spesielt gjelder det Songa Saturn hvor blant annet borekapasitet økes fra havdyp på 2.500 fot til 3.300 fot. Songa Saturn er nå alene ventet å komme på omkring 100 millioner dollar i investeringer.

Songa Venus har måttet se investerignsrammen øke til 43 millioner dollar for å oppfylle blant annet kravene for boring i australsk farvann, samt økte spesifikasjoner i forbindelse med den tildelte kontrakt. Songa er ventet klar i september ved verftet i Singapore.

Songa Venus og Songa Mercur skal begge være klar til oppdrag fra november.

Oppbemanningen av riggen skal gå etter planen og alle de tre riggene har ifølge Songa nær full besetning.

Ser sterk kontantstrøm

Bassert på kontraktene selskapet har inngått så langt og forventede driftskostnader fremover, ser Songa et bidrag fra driften før avskrivninger (EBITDA) på 230 millioner dollar årlig. Det vil være tilfellet fra sent i fjerde kvartal, når alle riggene er klare.

Styret i Songa noterer at de i pågående kontraktsforhandlinger for riggene ser høyere rater enn det som er inngått så langt for riggene.

Saturn er dekket opp frem til tredje kvartal 2007, Mercur til fjerde kvartal 2007, Venus til fjerde kvartal 2008 og Songa Dee til begynnelsen av 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere