Sonia Gandhi hjem fra sykehus

New Delhi (NTB-Reuters-DPA): Sonia Gandhi er skrevet ut av sykehuset og har reist hjem. Lederen for det regjerende Kongresspartiet i India er på bedringens vei etter at hun fikk et akutt anfall av feber.

Den 66 år gamle toppolitikeren er i god form, sa en talsmann for partiet tirsdag. Dagen før måtte hun hjelpes ut av nasjonalforsamlingen i New Delhi og i all hast sendes til ett av byens sykehus for behandling.

- Fru Gandhi er hjemme nå, og hun har det helt fint, sa den ikke navngitte talsmannen. Den plutselige sykdommen vakte oppsikt og bekymret mange sympatisører av Sonia Gandhi, som for to år siden reiste til USA for å bli behandlet for kreft.

Den italienskfødte politikeren har ledet sitt parti til to perioder med regjeringsmakt i landet som regnes som verdens største demokrati. I 2004 kunne hun blitt statsminister, men valgte å tre til side til fordel for Manmohan Singh, som siden da har vært regjeringssjef.

Mandag deltok hun i en debatt i nasjonalforsamlingen om fordeling av subsidiert mat til landets fattige. Programmet, med en kostnadsramme tilsvarende nærmere 110 milliarder kroner, har til hensikt å utrydde hungersnød og underernæring i India. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.