RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sonic er tilbake

Sist oppdatert:
Gamle minner skal ikke rippes opp i, men vi gjør et unntak for plattformhelten Sonic.

Sonic er det japanske selskapet Sega sitt svar på Mario. Da konsollkrigen raste som verst på nittitallet, var fanesaken hvem av de to som sparket mest fra seg. Nå har Sega samlet 20 Sonic-titler på en plate.

Samleplata inneholder blant annet plattformspillene «Sonic The Hedgehog 1, 2 & 3» og «Sonic & Knuckles». Spin-offer som «Sonic The Hedgehog Spinball» og «Tetris»-varianten «Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine» har også funnet seg til rette, sammen med seks spill fra den batterispisende Game Gear-maskinen. «Mario Kart»-klonen «Sonic Drift» er ett av dem.

Alle spillene er perfekt emulert. Selv hakkingen i «Sonic The Hedgehog» er med. Grafikken kan ikke måle seg med dagens titler, men de fleste spillene leverer fortsatt varene og byr på time etter time med moro.

Lite overraskende er de fire plattformspillene platas sterkeste kort. Det å løpe rundt og samle ringer er like artig som det var for over 10 år siden. At spillene også underholder de uten minner fra dem, sier noe om hvor mange blinker Sega traff.

Det da tilnærmet perfekte nivådesignet holder fortsatt mål, og spillenes ukompliserte spilldynamikk viser at du ikke trenger skytevåpen eller andre elementer for å lage gode plattformspill.

Kvaliteten på de andre spillene er opp og ned. Ingen er direkte dårlige, men bare et par kan kalles bra. Av røkla er det «Dr. Robotniks Mean Bean Machine» som vil få mest spilletid.

Er du ikke plattformentusiast, bør sparepengene dine finne andre bein og gå på. For alle andre byr «Sonic Mega Collection Plus» på mange timer med god underholdning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere