RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sonics passende comeback

Sist oppdatert:
«Sonic Heroes» suger ikke like mye som vi trodde, men det er ikke spillet for dessertgenerasjonen heller!

Ok, så flytter ikke dette spillet grenser eller lager spor i hukommelsen din. Men det «Sonic Heroes» derimot gjør, er å vise at «Team Sonic» fortsatt har litt av magien i behold. Og alle vet at litt magi fra «Team Sonic» er ensbetydende med underholdning.

Kameravinkler fra helvete

Men mengden magi er ikke såpass stor at underholdningen vil være konstant, innimellom blir du såpass sint på spillet at kontrollen kan risikere å få flere ublide møter med vegger og andre ting. Hovedsynderen er kameravinkelen. Riktignok ligger denne på et litt høyere nivå enn det vi var vitne til i «Sonic Adventures DX», men ikke mye.

Kameraet lever innimellom sitt eget liv. Høydepunktene fra vår gjennomgang av spillet inkluderte blant annet følgende hendelser: Det byttet vinkel mitt i enkelte hopp og gjorde innimellom så vi ikke fikk sett fiender og stup rett foran oss. Faktisk er dette nesten ene og alene grunnen til at karakteren havner midt på treet.

Resten ligger et par hakk over

For resten av spillet holder et rimelig høyt nivå. Banene er kreative og inneholder noen av de mest sinnssyke fartssekvensene sett i et spill noengang. At mengden nivåer er relativt stor legger ingen demper på størrelsen, og med fire lag vil det ta en god stund før alt er unnagjort i «Sonic Heroes». Lagaspektet («Heroes»-delen av tittelen) bidrar med en god del substans, og hjelper etter hvert til med å skape noen relativt artige oppgaver hvor alle de tre lagmedlemmene sine unike egenskaper kommer til nytte. Et eksempel er ulike svingstenger hvor en må bruke det raske medlemmet sitt spesialangrep.

Grafisk er dette relativt pent, mens stemmene og musikken uheldigvis fortsatt er helt horrible. Når de ulike karakteren snakker, vil øregangene dine be om nåde. Et fenomen enkelte av musikkstykkene også fremkaller. Og hvis du nå lurer på hvorfor jeg enda ikke har snakket om historien, er det rett og slett fordi det omtrent ikke er noen. Eggman truer atter en gang verden, og det er vel alt en trenger å vite?

Artig for noen, men langt ifra alle

Alt i alt er dette er ålreit spill for de som er på relativt desperat utkikk etter et nytt plattformspill, eller tilhører Sonic sin stadig voksende fanskare. En liten advarsel her på tampen: For at dette spille skal være morsomt, må du tåle at det innimellom er ondt som få.

Og kan du ikke identifisere deg med påstanden i setningen over, bør du heller ikke bruke penger på dette spillet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere